wat is jouw schermtijd

Je kijkt waarschijnlijk meer minuten per dag op je telefoon dan je door hebt. Durf jij het toe te geven dat het sommige dagen wel eens meer is dan dat je zou willen? Af en toe op je scherm kijken is natuurlijk niets mis mee, maar hoe vaak kijk jij? Bekijk dit blog als je hierachter wilt komen.

Wat is (jouw) schermtijd?

Weet jij hoe vaak en hoe lang jij op je scherm kijkt? Waarschijnlijk niet. Schermtijd is de tijd dat het scherm van jouw telefoon aan staat. Aan de hand van deze gegevens kun je er dus achter komen hoe lang jij elke dag jouw telefoon ongeveer gebruikt en ernaar kijkt.

Apple iPhone gebruikers

Ben je een Apple iPhone gebruiker, dan zit deze functie standaard in het instellingenmenu. Deze functie toont ook welke soort applicaties je hebt gebruikt toen het scherm aanstond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan social apps zoals Facebook, Instagram en waarschijnlijk de app die je het meest gebruikt, Whatsapp. Vind je dat het gebruik van die apps minder mag, dan kun je een app-limiet instellen. Dit limiet zorgt ervoor dat je (bijvoorbeeld) de social apps niet meer mag openen.

Samsung en Huawei gebruikers

Heb je een Android telefoon zoals bijvoorbeeld Samsung of Huawei en wil je jouw schermtijd verminderen? Je dient hiervoor een app te installeren, dit is heel gemakkelijk want deze zijn te downloaden via de Play store. Typ simpelweg als zoekopdracht 'schermtijd' in en je ziet al tal van opties. Met deze applicaties is het mogelijk per app te zien hoeveel tijd je eraan besteed per dag. Superhandig om erachter te komen waar jij te veel tijd in steekt.

Heb je een Samsung tablet, dan is het net zo goed mogelijk deze applicatie te downloaden via de Playstore.

Schermtijd minderen

Heb je het ondertussen al getest en weet je in welke apps jouw kostbare uren zitten? Dan heb je nu twee keuzes, je kiest er vrolijk voor om door te gaan met je applicaties of je gaat er daadwerkelijk iets aan doen. De apps bieden je de optie om een melding in te stellen wanneer je een gebruiksduur hebt ingesteld en deze overschrijdt. De apps wijzen je alleen op het gebruik en verbieden jou nooit je toegang tot je apps. Zeker de moeite waard om te proberen dus. Wie weet houd je nog wat tijd over aan het eind van de dag!