Een Whatsappje proberen te sturen op het toilet, je telefoon op het randje van de wasbak laten balanceren of een duik in het zwembad nemen terwijl je mobiel nog in je (zwem)broekzak zit? Het kan iedereen overkomen; een mobiel die in het water belandt. Het is natuurlijk ontzettend balen als dit ook betekent dat je telefoon hierna niets meer doet. Gelukkig zijn er steeds meer (gedeeltelijk) waterdichte telefoons op de markt. In dit blog lichten we er enkelen voor je uit, zodat je in no-time weet welke waterdichte telefoons er zijn en hier de volgende keer dat je een telefoon gaat kopen, rekening mee kunt houden.

Inhoudsopgave waterdichte telefoons

Tekst welke telefoons waterdicht zijn gaat verder onder de afbeelding, gebruik onderstaande links om direct naar jouw merk te gaan of lees rustig verder

*Let op, de tips over waterdichte telefoons in dit blog zijn er om je verder te helpen bij het uitzoeken van een (zo goed als) waterdichte smartphone, maar bij onjuist gebruik van een smartphone of door gebruiksslijtage kan altijd alsnog waterschade plaatsvinden. Overigens kan het zout of chloor in water ook schadelijk zijn voor je smartphone, dus zomaar een duik nemen in het water met je smartphone is misschien niet verstandig. Aan dit blog zelf zijn dan ook geen rechten te ontlenen.

waterdichte telefoons

Op zoek naar een waterdichte smartphone

Over het algemeen is handig om te onthouden dat de IP-certificering van een telefoon, aangeeft in hoeverre deze stof- en waterbestendig is. Zo kan een toestel met een IP67-certificering maximaal 30 minuten onder water blijven, bij een diepte van niet meer dan één meter. Telefoons met een IP68-certificering zijn waterbestendig, wat inhoudt dat ze het onder water kunnen blijven doen bij een diepte en duur die de producent heeft opgegeven. Zelfs bij deze smartphones kunnen we dus niet echt spreken van volledige waterdichtheid, aangezien er enige beperkingen aan de waterbestendigheid zijn gebonden. We bespreken een aantal van deze telefoons met IP68-certificering hieronder.

Samsung waterdicht

Op zoek naar een waterdichte telefoon van Samsung? Binnen ons assortiment Samsung telefoons bevinden zich een aantal mooie (grotendeels) waterdichte smartphones. Hieronder bespreken we er een aantal.

Samsung S10 waterdicht

Daar waar bijvoorbeeld de waterbestendigheid van de Samsung Galaxy S5 nog ‘beperkt’ was tot een IP67-certificering, is de Samsung Galaxy S10 een waterbestendig toestel met een IP68-certificering. Het toestel zou tot 30 minuten onder water moeten kunnen blijven, op niet meer dan anderhalve meter diepte.

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Dit toestel heeft een ruim scherm (6.9 inch), waardoor mensen met kleinere handen misschien vrezen dat het toestel uit de handen glipt en per ongeluk in de natte wasbak of het bad belandt, of bang zijn dat het grote scherm tijdens een regenbui meer water ‘vangt’. Goed nieuws; ook de Samsung Galaxy Note 20 Ultra heeft een IP68-certificering en kan dus tot 1.5 meter onder water, niet langer dan 30 minuten.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

iPhone waterdicht

Daar waar de iPhone 5 en 6 nog niet waterdicht waren, kenmerken de laatste generaties iPhones zich met een hoge mate van waterbestendigheid, waaronder:

Apple iPhone 11

De iPhone 11 kenmerkt zich met een IP68-classificatie. Bij de ‘standaard’ Apple iPhone 11 komt dit neer op maximaal 30 minuten onder water op niet meer dan 2 meter diepte, de Pro en de Pro Max kunnen eenzelfde tijd onder water overleven, maar hierbij is de maximale diepte 4 meter.

Apple iPhone 11

Apple iPhone 12

Baas boven baas wat betreft waterbestendigheid is toch wel de iPhone 12. Dit toestel heeft ook een IP68-certificering, waarbij Apple aangeeft dat het toestel maximaal een half uur lang tot 6 meter diep kan overleven. Bang dat de compacte Apple iPhone 12 mini tussen je vingers glipt en in een waterplas belandt? Uitgaande van deze certificering, zou je iPhone hierbij dus geen waterschade moeten oplopen!

Apple iPhone 12

Huawei P30 Pro waterdicht

Tot slot willen we je ook nog even wijzen op de Huawei P30 Pro; dit toestel heeft eveneens de IP68-certificering. Ideaal als je het uitgebreide camerasysteem wil gebruiken om prachtige foto’s te maken, maar er ineens een regenbui losbarst. Bovendien is dit toestel verkrijgbaar voor een lagere prijs dan de eerdergenoemde premium toestellen van Samsung en Apple. Bekijk de Huawei P30 Pro om meer te weten te komen over de vele voordelen die het toestel biedt naast de goede waterbestendigheid, of bekijk de iets duurdere, nieuwere Huawei P40 Pro.

Huawei P30 Pro

Hopelijk heb je een idee gekregen van welke telefoons waterdicht zijn. Heb je hulp nodig met het uitzoeken van een waterdichte telefoon? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.