Wat is Dual SIM?

Dual SIM

Ben je op zoek naar een Dual SIM-telefoon of wil je weten wat Dual SIM nou eigenlijk is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn? Dit en meer over Dual SIM lees je hier.

Wat is Dual SIM?

Een Dual SIM-telefoon is een telefoon waar twee simkaarten in kunnen. Je bent dus met een Dual SIM-telefoon bereikbaar op twee simkaarten en dus ook op twee verschillende telefoonnummers. Het enige verschil met een telefoon met één simkaart is dus dat de Dual SIM-telefoon ruimte heeft voor twee simkaarten, verder ziet een Dual SIM-telefoon er hetzelfde uit. Grote kans dat je steeds meer Dual SIM-telefoons zal zien verschijnen. Ze zijn al een lange tijd erg populair in Azië en nu ook steeds meer in Nederland.

Hoe werkt Dual SIM?

Wil je een Dual SIM-telefoon activeren? Het enige wat je hoeft te doen is de twee simkaarten in de telefoon te plaatsen zoals je gewend bent bij één simkaart en vervolgens de telefoon aan te zetten.

Wat zijn de voordelen van Dual SIM?

Het voordeel van een Dual SIM-telefoon is dat je bereikbaar bent op twee telefoonnummers indien je dit nodig hebt of als optie erbij wilt hebben. Een voorbeeld is wanneer je één telefoonnummer voor werk en één voor privé nodig hebt. Dit kan ook zeer handig zijn voor wanneer je vaak op (zaken)reis gaat buiten de EU. Hiermee voorkom je hoge rekeningen door telefoongebruik buiten de EU en je hoeft natuurlijk maar één Dual SIM-telefoon mee te nemen i.p.v. twee telefoons.

Wat voor Dual SIM soorten zijn er?

Binnen de Dual SIM-markt zijn er meerdere technologieën. Zo heb je de Dual SIM standby, Dual SIM passief en Dual-SIM actief. De meest gebruikte vorm is Dual SIM standby. Hiermee kan je beide simkaarten tegelijkertijd gebruiken, waardoor je altijd bereikbaar bent. Als je belt met Dual SIM standby wordt het andere nummer tijdelijk uitgeschakeld. De meeste telefoons van Telefoonwereld maken ook gebruik van deze variant Dual SIM. De tweede variant is de Dual SIM actief, waarmee je de simkaarten wel tegelijk kan gebruiken, waardoor wisselgesprekken mogelijk zijn. Verder als derde variant is er nog de Dual SIM passief, waarmee je handmatig moet kiezen welke simkaart je wilt gebruiken. Dit werkt doormiddel van een simadapter. Het nadeel van Dual SIM actief is dat je batterij snel leeg zal gaan van je telefoon

Populairste Dual SIM-telefoons van 

Apple

iPhone XR | iPhone XS | iPhone 11 | iPhone 11 Pro | iPhone 11 Pro Max

Samsung

Samsung Galaxy S10 | Samsung Galaxy A50 | Samsung A70 | Samsung A40

Dual SIM-telefoon kopen?

Is een los toestel met Dual SIM iets voor jou? Bekijk dan hier ons ruim assortiment aan voordelige Dual SIM-telefoons. Controleer altijd even of Dual SIM erbij vermeld staat, als je hiernaar opzoek bent.