Wat is virtual reality?

Allereerst nog eventjes kort wat virtual reality nou eigenlijk is en wat je er allemaal voor nodig hebt. Virtual reality plaatst je binnen enkele seconden in een compleet andere wereld. Dit kan een virtuele wereld zijn of een video die is gemaakt met een speciale 360 graden camera. Door het plaatsen van een virtual reality bril op je hoofd kom je terecht in die wereld. Door je hoofd te draaien draait het beeld automatisch mee. Dit is een hele toffe en unieke ervaring die je een keertje uitgeprobeerd moet hebben. Om dit te ervaren heb je alleen een smartphone nodig en een cardboard of virtual reality bril. Wij raden aan om een nieuwe generatie telefoon zoals de Samsung Galaxy S7 of S8 te gebruiken. Deze hebben naast een langere batterijduur ook een mooier scherm. 

Fibrum roller coaster VR app

VR roller coaster app

Wat is nou een betere manier om virtual reality te ervaren dan in een achtbaan. De Google Play Store en de Apple store staan er dan ook helemaal vol mee. Maar de Fibrum roller coaster VR app moet je echt een keer proberen. Hierin raas je dwars door een jungle heen en we raden je toch echt aan om maar eventjes te gaan zitten tijdens deze ervaring.

QUT Global Goggles app

Misschien heb je al in verschillende virtual reality achtbanen gezeten en wil je graag iets nieuws proberen. De QUT Global Goggles is dan een uitstekende optie. In deze app sta je bovenop een toren en komen er allerlei iconische gebouwen op je afvliegen. Het ziet er schitterend uit en je zal alle kanten op moeten kijken om alles mee te krijgen. Is het jou gelukt om alle gebouwen te herkennen? 

 

Lamper VR: First Flight app

Gamers wachten er al jaren op en virtual reality biedt de uitkomst. Zelf in een gamewereld staan. Meerdere ontwikkelaars zijn er dan ook hard aan de slag mee gegaan. Lamper: First Flight is een van de resultaten. Deze game volgt het bekende concept van rechtdoor rennen, in dit geval vliegen, en obstakels ontwijken. Heel simpel, maar dat maakt het niet minder leuk om te spelen.  

VR Fantasy app

VR Fantasy app

Wil jij graag rondlopen in een virtual reality wereld? De VR Fantasy app is dan misschien wel de juiste keuze voor jou. Hierin ga je gewapend op zoek naar allerlei verschillende monsters in tunnels. Het leuke aan deze app is dat de ontwikkelaars nog steeds druk bezig zijn om de game uit te breiden. Dus laat deze vooral op je telefoon staan en je mag regelmatig nieuwe updates verwachten. 11:57 VR horror app

Virtual reality leent zich natuurlijk perfect voor horror games. 11:57 is een horror game die je met VR geprobeerd moet hebben. In deze app ben jij het hoofdpersonage in een film en er beweegt van alles om je heen. Rare knipperende lichten en een aantal uitstekende jump scares komen allemaal voorbij. Deze app moet je geprobeerd hebben als je van horror films houdt. Tip: Gebruik oortjes of een koptelefoon met hard geluid voor een maximale ervaring.

Natuurlijk heeft virtual reality nog een lange weg te gaan en grafisch kunnen er nog grote stappen worden gezet. Maar binnen een paar seconden in een totaal andere wereld staan blijft een gave ervaring. Dat is iets unieks en biedt ontwikkelaars vele nieuwe kansen. Bedrijven van over de heel de wereld zijn er dan ook druk mee bezig om het verder te perfectioneren. Wat is jouw mening tot zover over virtual reality? Vind je het tof en kan je niet wachten om het elke dag te kunnen gebruiken? Of vind je het maar helemaal niks en wordt je er alleen maar misselijk van?