iPhone XSta je op het punt om een nieuwe iPhone aan te schaffen maar ben je er nog niet uit welk toestel het meest geschikt voor je is? Dan gaan wij je helpen. Hoewel Apple enkele nieuwe series iPhones heeft gelanceerd, waaronder de Apple iPhone 12, kun je natuurlijk ook voor een iets ouder model iPhone kiezen. Zo zijn de iPhone XS en iPhone XR prima opties wanneer je op zoek bent naar een nieuwe iPhone. In dit blog bespreken we enerzijds het verschil tussen de iPhone X en XS en anderzijds het verschil tussen de iPhone XS en XR. Zo weet je wat voor jou de beste optie is wanneer je bijvoorbeeld een oude iPhone 7 of 8 wil vervangen voor een nieuwer model iPhone, zonder daarbij meteen voor het nieuwste (en duurste) te gaan. Wordt het de iPhone X, iPhone XS of de iPhone XR? Lees verder voor een uitgebreide vergelijking tussen deze Apple toestellen. De battle is on!

Verschil iPhone X en iPhone XS

Met het blote oog zie je geen verschil, de iPhone X en iPhone XS lijken identiek. Toch zijn er wel degelijk een aantal verschillen. We beginnen met het grootste en misschien wel belangrijkste verschil, de processor die verantwoordelijk is voor de prestaties van de smartphone. In de iPhone X vinden we een A11-chip en de nieuwere iPhone XS beschikt over een A12-chip. Wat merk je hier nu van? Nou, de prestaties zijn beter, het energieverbruik is lager en Face ID is sneller.

Een ander verschil is het gewicht, de nieuwere iPhone XS is namelijk 3 gram zwaarder (177 gram) dan zijn voorganger de iPhone X, welke slechts 174 gram weegt. Zetten we de batterijen naast elkaar dan zien we ook een minimaal verschil. De iPhone X beschikt over een 2.716 krachtige batterij en de iPhone XS beschikt over een 2.658 sterke batterij, een verschil van 58 mAh. Daarnaast beschikt de iPhone XS over een hogere IP-certificering, deze is dus iets beter water- en stofbestendig. Het laatste verschil zit hem in de kleuropties, de iPhone X is beschikbaar in de kleuren zwart en zilver. Deze kleuren zijn ook beschikbaar voor de iPhone XS, alleen heeft Apple de kleur goud toegevoegd voor de iPhone XS.

iPhone X voordelen

De iPhone X is een fantastisch toestel met ongekende prestaties. Het kenmerkt zich met een mooi 5,8 inch OLED-beeldscherm, dubbele 12 megapixel camera en is water- en stofbestendig. Het toestel oogt zeer luxe en is verkrijgbaar is zwart en zilver.

iPhone XS voordelen

Elke keer is het voor Apple weer een uitdaging hun paradepaardje te overklassen en elke keer lijkt het onmogelijk, zo ook bij de Apple iPhone X. Toch is het ze wederom gelukt, de S-variant is nóg beter. De iPhone XS is op verschillende vlakken krachtiger, sneller of beter. Een processor die nog krachtiger is, een optie tot dualsim en een extra kleuroptie.

iPhone XS Max

Ben je op zoek naar een Apple toestel met nog uitgebreidere features (waaronder een grotere accucapaciteit en nog ruimer 6.5-inch scherm)? Dan raden we je aan om voor de iPhone XS Max variant te gaan. Je betaalt slechts een paar tientjes meer voor dit toestel dan voor de normale iPhone XS. 

Verschil iPhone XS en XR

Oké je weet nu waarom je voor een iPhone XS of XS Max kunt kiezen in plaats van een standaard iPhone X, maar waarmee onderscheidt de iPhone XR zich ten opzichte van de XS? De iPhone XR is een instapmodel ten opzichte van de XS. Dit betekent dat je voor dit toestel wat minder betaalt dan voor de XS. Voor deze lagere prijs krijg je een toestel met één 12MP camera aan de achterkant, een aluminium omranding en een LCD-scherm. De XS bevat twee camera’s aan de achterkant, heeft een OLED scherm en de omlijsting is van roestvrijstaal gemaakt. Net als bij de iPhone XS ontbreekt bij de XR de homebutton. Beide toestellen beschikken over de Apple A12-chip. Verder is het scherm van de iPhone XR 6.1-inch, waarmee het groter is dan het 5.8-inch scherm van de iPhone X en XS. De iPhone XR weegt 194 gram.

 

Goed om te weten is dat de batterijcapaciteit van de iPhone XR 2.942 mAh is, terwijl de iPhone XS beschikt over een 2.658 mAh batterij. Verder verschillen iPhone XS en XR wat betreft de kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn. Zoals eerder geschreven is de XS verkrijgbaar is goud, zwart en zilver, terwijl we de XR in zwart, wit, geel, roze, blauw en rood zien terugkomen. De iPhone XR heeft dezelfde IP-certificering als de iPhone X (IP67), die dus iets lager is dan die van de iPhone XS en XS Max (IP68).

Voordelen XS

Kortom, de iPhone XS verschilt van de XR door o.a. zijn OLED scherm, een extra 12MP camera aan de achterkant, en de roestvrijstalen omranding. Daarnaast zijn de randen van het scherm iets smaller bij de XS ten opzichte van die van de XR. Bij de XS heb je ook de mogelijkheid om optisch te zoomen, de XR biedt alleen digitale zoom. Verder heeft de iPhone XS 4 GB aan werkgeheugen, de XR heeft 3GB.

Voordelen XR en verschil iPhone X en XR

De iPhone XR kost minder dan de XS variant, maar biedt wel een aantal fijne voordelen. Zo bevat ook de XR de krachtige A12-chip, terwijl we bij de iPhone X nog de A11-chip zien terugkomen. Daarnaast heeft de iPhone XR een grotere accucapaciteit dan de XS en de X, wat resulteert in een langere batterijduur. Met de iPhone XR kun je volgens Apple bijvoorbeeld tot wel 16 uur lang video’s afspelen, terwijl de XS dit maximaal 14 uur lang volhoudt. Video’s afspelen kan bij de iPhone X tot 13 uur lang. Wil je een nieuwe iPhone scoren in een te gek kleurtje? Dat kan als je gaat voor de iPhone XR, die beschikbaar is meer verschillende kleuren dan de iPhone X of XS

iPhone XR kopen of iPhone XS kopen?

Is het verschil tussen iPhone XR en iPhone XS je helemaal duidelijk en weet je voor welk toestel je gaat? Dan hebben we een laatste tip voor je: bij Telefoonwereld kun je een Apple iPhone XR los toestel kopen. Ook vind je de iPhone XS als los toestel in ons assortiment. Dit betekent dat je je simkaart gewoon over kunt zetten in je nieuwe iPhone XR of XS, indien deze het juiste formaat heeft. Ben je er inmiddels van overtuigd dat een iPhone de juiste telefoon is voor jou, maar ga je toch liever voor een nieuwer model, bekijk dan het aanbod Apple iPhones op onze website. Je vindt hier o.a. de Apple iPhone 12, de iPhone 12 mini, de iPhone 12 Pro en Pro Max. Nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk het toestel van de maand: iPhone SE 2020 als los toestel bij Telefoonwereld.

Oriëntatie

Ben je nog aan het oriënteren over welke telefoon kopen die het beste aan jouw wensen aansluit? Bekijk onderstaande pagina's en wellicht geven zij antwoord op jouw vraag. Eventueel mag je ons vrijblijvend bellen voor advies.

Wat de keuze ook wordt; bij Telefoonwereld je nieuwe Apple AirPods kopen is altijd een slim idee. Bij ons profiteer je namelijk van scherpe prijzen en snelle bezorging. Bovendien heb je bij ons de keuze uit zowel de Apple AirPods 2 met oplaadcase, de Apple AirPods 2 met draadloze oplaadcase, als uit de Apple AirPods Pro. Zo kun je de Apple AirPods kopen die het beste bij jouw wensen en budget passen.