Bij Telefoonwereld scoor je nu de 2 nieuwste Apple Airpods, namelijk de AirPods 2 en de Apple AirPods Pro! Dit zijn de nieuwe versies van de draadloze oortjes die Apple in 2016 introduceerde. De Apple AirPods 2 zijn verkrijgbaar met of zonder draadloos oplaadbare case en hebben verschillende verbeteringen ten opzichte van de eerste generatie AirPods uit 2016. Ben je benieuwd wat de AirPods 2 verschillend maakt ten opzichte van de eerste generatie? En waarom de nieuwste AirPods Pro nu zo ‘Pro’ zijn ten opzichte van de Apple AirPods 2? Hieronder lees je meer over de verschillende AirPods, zodat je de juiste keuze kan maken wanneer je nieuwe Apple AirPods gaat uitkiezen.

Snelmenu Verschil in Apple AirPods

Apple AirPods

Apple AirPods 2 versus de Apple AirPods 1

In maart 2019 introduceerde Apple de AirPods 2019, ook wel aangeduid als de Apple AirPods 2. De belangrijkste verschillen ten opzichte van de vorige generatie Apple AirPods uit 2016, is dat de Apple AirPods 2 uit 2019:

  • …een langere batterijduur hebben als je ze gebruikt om mee te spreken (3 uur versus 2 uur bij de eerste generatie AirPods). De batterijduur bij luisteren is gelijk gebleven (5 uur).
  • …Siri kan activeren door je stem te gebruiken. Spoel handsfree door naar het volgende nummer door Siri hierom te vragen.
  • …de H1 chip bevatten, deze chip maakt snelle en stabiele verbinding met je mobiele apparaten mogelijk en faciliteert de activatie van Siri.
  • …verkrijgbaar zijn met een draadloos oplaadbare case

Apple AirPods 2 versus de Apple AirPods Pro

Nu we duidelijk voor ogen hebben op welke punten de Apple AirPods 2 zijn verbeterd ten opzichte van de eerste generatie AirPods, is het tijd om na te gaan wat de toegevoegde waarde is van de Apple AirPods Pro ten opzichte van de Apple AirPods 2.

De Apple AirPods Pro zijn de nieuwste generatie AirPods, ze zijn in oktober 2019 geïntroduceerd en zijn wat duurder dan de Apple AirPods 2 met oplaadcase of de Apple AirPods 2 met draadloze oplaadcase. Voor deze hogere prijs haal je met de Apple AirPods Pro wel een stukje geavanceerde techniek in huis. Een belangrijk verschil met de Apple AirPods 2, is dat de Apple AirPods Pro noise cancellation (oftewel actieve ruisonderdrukking) bevatten. Misschien ken je deze ruisonderdrukkende techniek al van grote headsets. De Apple AirPods Pro stellen je in staat om ook van noise cancellation gebruik te maken wanneer je deze oortjes draagt. Via ingebouwde microfoons vangen de Apple AirPods Pro omgevingsgeluid op. Vervolgens wordt antigeluid geproduceerd, waarmee het omgevingsgeluid wordt tegengehouden. Zo kun jij worden meegesleept in de audio die je afspeelt zonder afgeleid te worden door omgevingsgeluid.

Een andere onderscheidende feature van de Apple AirPods Pro is de Transparantie-modus. Hiermee laat je de Apple AirPods Pro het omgevingsgeluid juist niet wegfilteren, zodat je nog wat van de omgeving mee blijft krijgen.

Verder zijn de spatwaterbestendigheid (handig tijdens het sporten!) en Adaptieve EQ kenmerken van de AirPods Pro die de Apple AirPods 2 ook niet bezitten. Adaptieve EQ is een techniek waarbij het afspelen van audio wordt afgestemd op de vorm van je oor en het geluid mooi klinkt.

airpods kopen

Daar waar je bij de Apple AirPods 2 tikt op het oortje om de AirPods 2 aan te sturen, hebben de AirPods Pro een druksensor onderaan het oortje. Die kun je bijvoorbeeld indrukken om over te schakelen naar de Transparantie-modus. Bij beide soorten AirPods kun je overigens Siri activeren met je stem.

Verder verschilt het design van de Apple AirPods Pro sterk met dat van de Apple AirPods 2. De Apple AirPods 2 hebben een ‘massief’ earbud oordopje, terwijl de Apple AirPods Pro over rubberen in-ear oortjes beschikken. De oortjes van de AirPods Pro hebben een ovale vorm. De rubberen in-ear oortjes moeten voorkomen dat de oortjes uitvallen, want met de drie maten rubberen oortips die zijn inbegrepen bij de Apple AirPods Pro, kan de gebruiker een in-ear samenstellen die goed aansluit en blijft zitten.

De batterijduur van de Apple AirPods Pro is iets minder lang (4.5 uur luisteren) dan die van de Apple AirPods 2 (5 uur luisteren) wanneer de Transparantie-modus of ruisonderdrukking is ingeschakeld. De batterijduur voor spreken ligt weer ietsjes hoger bij de AirPods Pro. Hiermee kun je zo’n 3.5 uur spreken, terwijl je batterij van de AirPods 2019 na 3 uur spreken op is. Verder is de oplaadcase van de Apple AirPods Pro standaard draadloos op te laden. Bij de Apple AirPods 2 kun je zelf kiezen of je voor de uitvoering met draadloos oplaadbare case gaat, of voor die met een case die je via een kabel oplaadt.

Hieronder zie je de Apple AirPods 2 met oplaadcase, de Apple AirPods 2 met draadloze oplaadcase (te herkennen aan het LED lampje voorop) en de Apple AirPods Pro in hun draadloos oplaadbare case.

Welke AirPods kopen?

Of de Apple AirPods 2 kopen voor jou een goed idee is, of je juist voor de nog luxere Apple AirPods Pro moet gaan, is helemaal aan jou. We hopen dat je na het lezen van dit artikel duidelijk voor ogen hebt wat de verschillen zijn tussen de Apple AirPods 1, de AirPods 2 en de AirPods Pro. Meer gedetailleerde specificaties van de AirPods 2 met en zonder draadloos oplaadbare case en van de AirPods Pro, vind je op de desbetreffende productpagina’s op onze site.

Wat de keuze ook wordt; bij Telefoonwereld je nieuwe Apple AirPods kopen is altijd een slim idee. Bij ons profiteer je namelijk van scherpe prijzen en snelle bezorging. Bovendien heb je bij ons de keuze uit zowel de Apple AirPods 2 met oplaadcase, de Apple AirPods 2 met draadloze oplaadcase, als uit de Apple AirPods Pro. Zo kun je de Apple AirPods kopen die het beste bij jouw wensen en budget passen.

Verschil AirPods 1 AirPods 2 en de AirPods Pro