Het nieuwe jaar is begonnen, de goede voornemens zijn gemaakt en nu willen we deze goede voornemens ook waar maken. Meer sporten en afvallen zijn een van de meeste gemaakte voornemens van de afgelopen jaren en dat is dit jaar niet anders. En voor alle mensen die meer willen sporten of die de Kerst kilootjes kwijt willen raken hebben wij een paar apps op een rijtje gezet die daarmee kunnen helpen. Wij hebben zowel apps voor mensen die graag naar buiten gaan als voor mensen die liever binnen blijven sporten. Bekijk snel welke app jij gaat gebruiken om de goede voornemens te halen.

30 Day Fitness Challenge

Ken jij jezelf en weet je dat je uiteindelijk toch gaat stoppen met sporten, dan is deze app wellicht de perfecte app voor jou. Met de 30 Day Fitness Challenge ga je dertig dagen lang via korte oefeningen intensief sporten, en dat kan lekker makkelijk vanuit je eigen huis. De app is zowel voor de beginnende als de gevorderde sporter. Bij elke oefeningen kan je namelijk kiezen uit drie verschillende moeilijkheidsgraden, zodat jij zelf kan bepalen hoe zwaar je het wilt maken. Om de dertig dagen vol te houden krijgt je elke dag een notificatie zodat je herinnerd wordt dat je ook die dag weer moet sporten.

De app is zowel beschikbaar voor iOS als Android.

30 Day Fitness Challenge

Runkeeper

Ga jij liever naar buiten en wil jij kilometers rennen of fietsen? Dan is Runkeeper de app die je zoekt. Met behulp van deze app kun je precies in de gaten houden hoeveel kilometers je hebt gerend of gefietst en hoeveel calorieën je hiermee verbrand hebt. Daarnaast geeft deze sport app jou de mogelijkheid om foto’s van je routes en je prestaties te delen met je vrienden. Zo kan jij jouw vrienden motiveren en zij jou!

De app is zowel beschikbaar voor iOS als Android.

Runkeeper

MyFitnessPal

MyFitnessPal is een sport app die twee belangrijke punten van afvallen combineert, namelijk voedsel en bewegen. Aan de ene kant helpt MyFitnessPal je met de hoeveelheid calorieën die je moet eten, zo kan je aangeven wat je doel is en laat de app zien hoeveel je mag. Je kan dan ook in de app alles wat je eet bijhouden zodat je een duidelijk beeld hebt. Maar ook kan je meer dan 350 trainingen vinden in de app zodat jij kan blijven sporten.

De app is zowel beschikbaar voor iOS als Android.

MyFitnessPal

Freeletics

Freeletics is jouw persoonlijke trainer. In de app kun je aangeven hoe vaak je per week wilt trainen en hoe zwaar, en dit kan allemaal met je eigen lichaamsgewicht. Deze sport app heeft meer dan 900 verschillende oefeningen, zelfs oefeningen die je in je slaapkamer kan doen. En met de mogelijkheid om trainingen van maar 5 minuten te doen kan jij altijd en overal beginnen, het maakt dus niet meer uit hoe druk je bent. Met Freeletics kan iedereen sporten.

De app is zowel beschikbaar voor iOS als Android.

Freeletics

Sworkit

De sport app die geschikt is voor werkelijk iedereen. Het maakt niet uit of je sterker of flexibeler wilt worden, bij Sworkit kan je het aangeven. Bepaal zelf hoe lang je wilt trainen en hoe zwaar, je kan zelfs aangeven of je staand of zittend de oefeningen wilt doen. In deze app kan je een groot aantal oefeningen vinden die je zelfs in je kantoor kan doen, dus geen tijd of ruimte is geen smoes meer wanneer je gebruik maakt van deze app.

De app is zowel beschikbaar voor iOS als Android.

Sworkit

Hopelijk hebben wij je met deze suggesties kunnen helpen om dit jaar jouw goede voornemens te halen. Deze vijf apps zijn beschikbaar op elke telefoon, dus download ze snel.