wat is jouw schermtijd

Je kijkt waarschijnlijk meer minuten per dag op je telefoon dan je door hebt. Durf jij het toe te geven dat het sommige dagen wel eens meer is dan dat je zou willen? Af en toe op je scherm kijken is natuurlijk niets mis mee, maar hoe vaak kijk jij? Bekijk dit blog als je hierachter wilt komen.

schermtijd iphone

Wat is (jouw) schermtijd?

Weet jij hoe vaak en hoe lang jij op je scherm kijkt? Waarschijnlijk niet. Schermtijd is de tijd dat het scherm van jouw telefoon aan staat. Aan de hand van deze gegevens kun je er dus achter komen hoe lang jij elke dag jouw telefoon ongeveer gebruikt en ernaar kijkt.

Schermtijd iPhone gebruikers (Apple)

Ben je een Apple iPhone gebruiker, dan zit deze functie standaard in het instellingenmenu. Deze functie toont ook welke soort applicaties je hebt gebruikt toen jouw iphone scherm aanstond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan social apps zoals Facebook, Instagram en waarschijnlijk de app die je het meest gebruikt, Whatsapp. Vind je dat het gebruik van die apps minder mag, dan kun je een app-limiet instellen. Dit limiet zorgt ervoor dat je (bijvoorbeeld) de social apps niet meer mag openen. De schermtijd optie is heel gemakkelijk te vinden op je iPhone. Wanneer je op je startscherm bent, swipe met je duim van links naar rechts. Wanneer je nu naar onder scrolt zul je al snel schermtijd iPhone in beeld zien. Zet deze op actief en je zult de schermtijd van je iPhone daar in de toekomst zien.

Onze best verkopende iPhone's

Schermtijd Samsung en Huawei gebruikers (Android)

schermtijd android

Heb je een Android telefoon zoals bijvoorbeeld Samsung of Huawei en wil je jouw schermtijd verminderen? Je dient hiervoor een app te installeren, dit is heel gemakkelijk want deze zijn te downloaden via de Play store. Typ simpelweg als zoekopdracht 'schermtijd' in en je ziet al tal van opties. Met deze applicaties is het mogelijk per app te zien hoeveel tijd je eraan besteed per dag. Superhandig om erachter te komen waar jij te veel tijd in steekt.

Heb je een Samsung tablet, dan is het net zo goed mogelijk deze applicatie te downloaden via de Playstore.

Schermtijd minderen

Heb je het ondertussen al getest en weet je in welke apps jouw kostbare uren zitten? Dan heb je nu twee keuzes, je kiest er vrolijk voor om door te gaan met je applicaties of je gaat er daadwerkelijk iets aan doen. De apps bieden je de optie om een melding in te stellen wanneer je een gebruiksduur hebt ingesteld en deze overschrijdt. De apps wijzen je alleen op het gebruik en verbieden jou nooit je toegang tot je apps. Zeker de moeite waard om te proberen dus. Wie weet houd je nog wat tijd over aan het eind van de dag!

Onze best verkopende Android telefoons

Schadelijke gevolgen van te veel schermtijd

Heb je je schermtijd gecontroleerd en is dit naar jouw idee te veel? Lukken de tips om je schermtijd te minderen hierboven niet? Dan zullen de schadelijke gevolgen je misschien wakker schudden om je schermtijd te minderen. Het is niet alleen het effect op de ogen, want je ogen worden er snel een heel stuk slechter door. De concentratie van je ogen verslechterd maar ook je zicht. Doordat je continu dichtbij kijkt zal je zicht voor de verte verslechteren. Je totale concentratievermogen zal ook ernstig verslechteren. Herken je het gevoel dat je af en toe op je telefoon MOET kijken? Je kunt je concentratie niet meer op iets anders houden omdat je verslaafd bent aan je telefoon. Vaak als je op je telefoon kijkt, zit je ook, dit heeft als gevolg dat je in gewicht aan gaat komen. Dat wil niemand toch? Ben je nu een Android of Apple gebruiker, verminder je schermtijd en wordt een gelukkiger persoon.