Bij welk merk is een telefoon kopen nu een juiste keuze, Samsung of Apple? Op meerdere websites kun je hele technische verhalen lezen over welke voordelen de Galaxy S8 en IPhone 7 nou hebben. Helaas zijn die websites niet voor iedereen te begrijpen en daarom hebben wij voor jou deze verhalen vertaalt. Zo kun jij erachter komen welke telefoon nou het beste voor jou is. De Samsung Galaxy S8 of de IPhone 7? 

Scherm Samsung VS Apple

De nieuwste telefoon van Samsung is de Samsung Galaxy S8. Het eerste wat meteen opvalt aan deze telefoon is dat het bijna alleen maar scherm is. Het scherm heeft gebogen zijkanten waardoor het net een telefoon van de toekomst lijkt. Het scherm is haarscherp en heeft een grootte van 5.8 inch. Dat komt neer op 14.7 cm.

De Apple IPhone 7 is al een tijdje uit en heeft scherm ter grootte van 4.7 inch wat neer komt op 12 cm. De totale telefoons zijn wel even groot, alleen de IPhone 7 is nog wel voorzien van een Home knop. Het scherm van deze telefoon is wederom haarscherp en je kunt hier gemakkelijk de mooiste series op bekijken. 

Samsung Galaxy S8

Camera Samsung VS Apple

Bij de nieuwste generaties telefoons mag een goede camera natuurlijk niet ontbreken. De Galaxy S8 heeft een front camera van 8 megapixel en de back camera heeft 12 megapixels. De IPhone 7 heeft daar in tegen een front camera van 7 megapixels en een back camera van 12 megapixels. Op het gebied van het aantal megapixels zijn de camera’s bijna vergelijkbaar, maar er zit toch wel degelijk een aantal verschillen tussen de camera’s.

Samsung heeft namelijk zijn camera op een andere manier gespecificeerd. Die camera heeft een snelle focus en kan zo dus goed foto’s maken van bewegende mensen. Bovendien is de camera sterk verbeterd om ook foto’s in het donker te kunnen maken.

De camera van de IPhone 7 is meer gericht op het maken van panorama foto’s. Het brede pallet aan kleuren zorgt ervoor dat foto’s er levensecht uitzien en er echt uitspringen. Ook deze camera heeft zich sterk verbeterd om foto’s te kunnen maken in het donker.

Besturingssysteem Android VS IOS

Het is lastig om te bepalen welk besturingssysteem het beste is. Door veel gebruik te maken van een systeem raak je eraan gewend en dan zal je ook dat systeem het makkelijkst vinden. Iemand die al jaren IOS van Apple gebruikt zal Android van Samsung niet fijn vinden werken, maar de Android gebruiker zal dat weer zeggen over IOS.

Mocht je nieuw zijn in de smartphone wereld dan hier nog een korte uitleg welke de beste keuze voor jou is. Het grote voordeel van het Android systeem is eigenlijk ook meteen het grootste nadeel. Want de mogelijkheden van Android en het personaliseren zijn zeer groot en uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld via zogenaamde widgets instellen welke informatie je wilt zien op je telefoon. Denk aan een wekker of het weer. Superhandig voor een ervaren Android gebruiker, maar heel erg onoverzichtelijk voor een nieuwkomer. Het IOS systeem daar in tegen richt zich helemaal op de gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker. Grote duidelijke knoppen worden er gebruikt en er worden niet te veel opties gegeven.  Dit limiteert soms de mogelijkheden, maar zelfs een onervaren smartphone gebruiker kan meteen overweg met IOS.

Apple IPhone 7

Accuduur S8 VS IPhone 7

Een van de grootste klachten rond de nieuwe generatie telefoon is dat de batterijduur altijd zo kort is. Bij elke generatie telefoons wordt wel degelijk de batterijduur verlengt, maar de nieuwere en grotere schermen halen de batterijduur vaak flink naar beneden. Daardoor blijft de batterijduur van nieuwe telefoons een beetje hangen. De batterijduur van de Galaxy S8 en IPhone 7 liggen beide ongeveer rond de 9 uur terwijl je op het internet surft via wifi.

Prijs S8 VS IPhone 7

Elke winkel of webshop hanteert zijn eigen prijzen voor elke telefoon, daarom maken we een inschatting van de gemiddelde prijzen. De Samsung Galaxy S8 wordt momenteel gemiddeld aangeboden voor rond de €670,- en de IPhone 7 rond de €660,-.

Dit maakt de grote winnaar…… Nee helaas, er is geen duidelijke winnaar te noemen. Samsung en Apple hebben beide een hoge kwaliteit telefoon afgeleverd waar iedereen van kan genieten. De mogelijkheden van beide telefoons zijn dan ook nog veel groter dan dat we in dit blog hebben besproken. Wij adviseren je keuze vooral te baseren op welke telefoon de mensen in je directe omgeving hebben. Als je hele huis vol staat met Apple producten dan kunnen deze allemaal gemakkelijk met elkaar communiceren. Maar heb je veel vrienden met Android telefoons om je heen die telkens de nieuwste mogelijkheden van Android ontdekken, dan wordt een nieuwe Samsung telefoon juist weer aantrekkelijk. Dus je zal toch zelf echte de keuze moeten maken. Het enige wat wij zullen doen is deze telefoons zo voordelig mogelijk aanbieden. Houdt daarom vooral onze website en Facebook in de gaten voor de laatste aanbiedingen en blogs.

Ben je nog aan het oriënteren over welke telefoon kopen die het beste aan jouw wensen aansluit? Bekijk onderstaande pagina's en wellicht geven zij antwoord op jouw vraag. Eventueel mag je ons vrijblijvend bellen voor advies.