Samsung Galaxy Note 8

Samsung ging in 2016 flink op hun gezicht toen duidelijk werd dat de Note 7, de voorganger van de Note 8, kon exploderen! Dit kwam doordat de batterij van de telefoon te heet werd en daardoor vlam vatte. Samsung is terug naar de tekentafel gegaan en heeft geleerd van de fouten die ze hebben gemaakt. Op 15 september lanceerde ze de nieuwe Galaxy Note 8. Maar is het Samsung gelukt om het debacle van de Note 7 te herstellen? En het vertrouwen van de consument terug te winnen? In dit artikel bespreken we de verbeteringen van de Note 8 en of Samsung zich weer in eer heeft herstelt. 

Camera Samsung Galaxy Note 8

Camera Note 8

Een van de belangrijkste verbeterpunten van de Note 8 ten opzichte van de Note 7 is de camera. Samsung heeft er in de nieuwe versie voor gekozen om twee camera’s in de achterkant van het toestel te verwerken. Dit is een primeur voor Samsung telefoons. Met de extra lens, de telefotolens genaamd, wordt het nu mogelijk om portretfoto’s te maken en later de achtergrond met behulp van portretsoftware te veranderen. De beide 12 megapixel camera’s zorgen er ook voor dat er in verschillende licht omstandigheden haarscherpe foto’s kunnen worden gemaakt. Een ander groot voordeel van de Note 8 is dat de camera kan in- en uitzoomen zonder de kwaliteit van het beeld te verliezen. Zo kun je onverwachtse momenten altijd haarscherp vastleggen.

Stylus Note 8

De Samsung Galaxy Note serie onderscheidt zich van de normale Samsung Galaxy serie door zijn grotere scherm en de bijgeleverde stylus. Het pennetje werkt vloeiend op het prachtige 6,3 inch Amoled scherm en hierin ligt de ware kracht van de Note 8. Met de stylus activeer je razendsnel verschillende functies om zo bijvoorbeeld in een handomdraai screenshots of notities te maken. Voor de creatieve geesten onder ons maakt de stylus het ook een stuk gemakkelijker om tekeningen te maken. De stylus-pen is mooi verwerkt in de achterkant van de telefoon, zo heb je het pennetje altijd snel bij de hand zonder dat hij opvalt.

Stylus Samsung Galaxy Note 8

Software Note 8

Software Samsung Galaxy Note 8

Momenteel draait de Note 8 nog op de laatste versie van Android (7.1), maar eind 2017 kun je van Android een nieuwe versie verwachten, de Android Oreo (8.0). De nieuwe update van Android heeft een aantal goede verbeterpunten, we lichten er een aantal voor je uit:

Android Oreo is tot maar liefst twee keer sneller dan zijn voorganger. Dit komt doordat veel taken die normaalgesproken op de achtergrond worden uitgevoerd, nu zijn uitgeschakeld. Een mooie bij komstigheid is dat dit tevens de batterijduur verlengt. Daarnaast kun je nu twee apps tegelijkertijd  gebruiken, waardoor de gebruiksvriendelijk wordt verhoogd. Daarnaast beschermt de nieuwe Oreo versie beter tegen hackers. And last but not least: De nieuwste update is uitgerust met 60 verschillende emoji’s die je helemaal gratis kunt gebruiken!

Vingerdrukscanner Note 8

Samsung is druk bezig met het verwerken van de vingerscanner in het scherm, echter laat deze nieuwste techniek nog even op zich wachten. De Galaxy Note 8 is uitgerust met een vingerscanner op de achterkant van het toestel. De scanner is wel groter gemaakt zodat de telefoon gemakkelijker te ontgrendelen is.

Specificaties Note 8

  • 6,3 inch Amoled scherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels
  • Dubbele 12 megapixel camera achterop en 8 megapixel camera voorop.
  • Nu nog op Android Nougat (7.1) en eind 2017 op Android Oreo (8.0)
  • Zeer krachtige Exynos 8895 chipset met 6 GB werkgeheugen.
  • 64 GB intern geheugen, mogelijkheid tot uitbreiden

Tot slot

Samsung heeft zich goed herpakt met de nieuwe Samsung Galaxy Note 8. De telefoon is inmiddels al een maand uit en de reacties zijn wereldwijd positief. De Note 8 onderscheidt zich van andere telefoons door de stylus en het prachtig grote scherm, daar ligt de ware kracht van deze telefoon. Ben jij al overtuigd van de Samsung Galaxy Note 8 of heb je behoefte aan meer informatie? Bezoek dan onze webshop of neem contact met ons op via 0649332313 of mail je vraag naar info@telefoonwereld.nl.

Ben je nog aan het oriënteren over welke telefoon kopen die het beste aan jouw wensen aansluit? Bekijk onderstaande pagina's en wellicht geven zij antwoord op jouw vraag. Eventueel mag je ons vrijblijvend bellen voor advies.