Het zou zomaar kunnen dat in 2019 de opvouwbare telefoon in Nederland doorbreekt. Alle fabrikanten die we in ons assortiment hebben, Samsung, Apple en Huawei, werken momenteel aan deze nieuwe generatie smartphone. Maar hoe ziet deze telefoon er nu uit bij deze merken, wat kun je er mee en wat zijn de voor en nadelen van deze toestellen? Dat gaan we jou uitleggen door middel van dit blog.

Huawei Mate X

De Huawei Mate X vouwt in tegenstelling tot de Samsung Fold en het toestel van Apple naar buiten waardoor je het grote OLED scherm optimaal kunt benutten. Een nadeel hiervan is dat het scherm snel bekrast kan raken. De Huawei Mate X beschikt over een OLED scherm van 7,3 inch groot wanneer deze uitgevouwen is.

Aan de specificaties heeft Huawei er alles gedaan om van de Mate X een beter toestel te maken dan die van de concurrent. Het toestel is uitgerust met een Kirin 980, octa-core + Balong 5000 5G chipset processsor. De accu heeft een capaciteit van 4500 mAh met een 55W snellaadtechnologie die de Mate X in 30 minuten voor 85% oplaadt. Dit is de snelste tijd waarin een smartphone kan worden opgeladen.

 Huawei Mate X opvouwbare telefoon

Samsung Fold

De Samsung Galaxy Fold opent zoals een boek, waardoor deze het voordeel heeft minder krassen, in tegenstelling tot de Huawei Mate X, op het scherm op te lopen. De Galaxy Fold beschikt over een OLED scherm van 7,3 inch groot wanneer deze uitgevouwen is. 

De Europese versie van de Samsung Fold is uitgerust met een Qualcomm’s Snapdragon 855 processor, die op een aantal vlakken nog net wat beter presteert dan de Exynos 9820 chip in de Galaxy S10 modellen. Daarnaast zit er een 12GB RAM in het toestel en standaard 512GB opslag. De accu heeft een capaciteit van 4380 mAh die in 2 delen is verdeeld in het toestel.

 Samsung Fold - opvouwbare telefoon

Apple clamshell telefoon

Apple heeft nog geen informatie uitgegeven over het toestel dat zij gaan uitbrengen, maar ze hebben wel al een patentaanvraag gedaan voor de uitklapwijze van de telefoon. Zij kiezen voor een clamshell model oftewel een klepmechanisme. Het voordeel van dit mechanisme is dat de telefoon gemakkelijk met 1 hand kunt bedienen en in je broekzak past. Daarnaast is het mogelijk het toestel als stand te gebruiken waardoor je met 2 personen het toestel kan bedienen.

 apple opvouwbare telefoon

De voordelen van een opvouwbare telefoon

Het allergrootste voordeel van zo’n opvouwbare telefoon is natuurlijk het grote scherm wat in je broekzak pas. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je in de bus of trein zit en lekker een film wilt kijken op een groot scherm, of een situatie waarin je een presentatie moet geven tijdens een meeting zonder dat je je laptop mee hoeft te nemen. Hartstikke handig!

De nadelen van een opvouwbare telefoon

Zo’n opvouwbare telefoon is natuurlijk helemaal geweldig en je steelt ermee de show, maar zo’n telefoon is natuurlijk dubbel zo zwaar en dik als de gemiddelde smartphone. Daarnaast staan de opvouwbare telefoons nog maar in de kinderschoenen en het is altijd afwachten of alle beloftes waar worden gemaakt. En het laatste nadeel is natuurlijk het prijskaartje, een opvouwbare telefoon kost al gauw €2000,-

Geïnteresseerd geraakt in de toestellen? We verwachten dat deze toestellen eind 2019 op de Nederlandse markt komen.