Samsung moet haar positie als de grootste smartphone-producent ter wereld natuurlijk constant vast blijven houden. Nieuwe features, innovaties en verdere optimalisatie; het wordt allemaal in de strijd gegooid om de concurrentie een stapje voor te blijven.

Samsung brengt natuurlijk met enige regelmaat nieuwe toestellen uit, waardoor het als doodgewone consument moeilijk wordt om alle nieuwe releases bij te houden. Telefoonwereld geeft je onderstaand een overzicht van de meest recent uitgebrachte Samsung-telefoons, de bijbehorende kwaliteiten en wat je nog van het Zuid-Koreaanse merk mag verwachten de komende tijd.

Samsung Galaxy A51

Releasedatum: 31 januari 2020

De Samsung Galaxy A51 is één van de pareltjes die Samsung in 2020 op de markt heeft gebracht. De opvolger van de A50 heeft een prachtig 6,5 inch beeldscherm en gaat lang mee met zijn 4.000 mAh krachtige batterij. Ook voor mooie foto’s is de Galaxy A51 een ideale telefoon; het beschikt over vijf camera’s, één aan de voorzijde en vier aan de achterzijde. Dit zorgt ervoor dat elke foto er werkelijk als een plaatje uitziet.

Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A71

Releasedatum: 31 januari 2020

Tegelijkertijd met de A51 werd ook de Samsung Galaxy A71 gelanceerd. De A71 kunt u eigenlijk zien als het grotere broertje van de A51. Zo heeft hij een iets groter beeldscherm, 6,7 inch, en een nog krachtigere batterij, 4.500 mAh. Ook zijn de megapixels van de A71-camera beter, met 64 megapixels tegenover de 48 megapixels van de A51.

Samsung Galaxy A71

Samsung Galaxy Z Flip

Releasedatum: 21 februari 2020

De Samsung Galaxy Z Flip is een indrukwekkend apparaat met een schermformaat van 6,7 inch. Het bijzondere aan dit apparaat is dat hij zichzelf kan opvouwen, waardoor hij ineens een stuk kleiner wordt en alsnog in je broekzak past. Net zo indrukwekkend is de opslagruimte die de telefoon heeft van 256 GB. 

Samsung Galaxy S20-serie

Releasedatum: 6 maart 2020

De Samsung Galaxy S20 staat bekend als Picasso, vernoemd naar de Spaanse kunstschilder Pablo. Dit zegt genoeg over de camerakwaliteit van de opvolger van de S10, die je gerust als schilderachtig kunt bestempelen. De ruime opslagcapaciteit van 128GB zorgt er ook nog eens voor dat je alle foto’s op je telefoon kunt opslaan.  

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy M21

Releasedatum: 23 april 2020

Met de Samsung Galaxy M21 haalt u een toptelefoon in huis, die met name opvalt door haar lange batterijduur van maar liefst 6.000 mAh. Dat is dus zeker geen puntje van irritatie meer. Ook beschikt de M21 over een 6.4 inch beeldscherm en vier camera’s. Luxe te over dus, voor een zacht prijsje.

Samsung Galaxy A41

Releasedatum: 21 mei 2020

De Samsung Galaxy A41 is de opvolger van de A40 en trekt de lijn van budgettelefoon daarmee door. Desondanks kun je voor een zachte prijs rekenen op een solide telefoon, die je niet in de steek zal laten. Het 6,1 inch beeldscherm, de 48 megapixel-camera en 64GB geheugenruimte, het zijn allemaal tekenen van een telefoon die je van alle gemakken voorziet.

Samsung Galaxy A41

Samsung Galaxy A21s

Releasedatum: 19 juni 2020

De Samsung Galaxy A21s is een optimale telefoon als u graag naar video’s, foto’s of series wilt kijken op uw telefoon. Door haar fijne grootte (6,4 inch scherm) en lange batterijduur (5.000 mAh) wordt de kijkervaring geoptimaliseerd. Daarnaast staat de telefoon bekend om haar goede camerakwaliteit en de vingerscan op de achterkant, waarmee je makkelijk uw telefoon kunt ontgrendelen.

Samsung Galaxy A21s

Samsung Galaxy A31

Releasedatum: 4 juli 2020

De Samsung Galaxy A31 heeft opvallend veel weg van de eerder uitgebrachte A41 en A51. Hij is iets duurder, wat verklaard wordt door de betere camerakwaliteit die de A31 heeft. De resolutie van 48MP zorgt ervoor dat je altijd haarscherpe foto’s hebt. De batterij en grootte zijn uiteraard ook van goede kwaliteit.

Samsung Galaxy M31

Releasedatum: 4 juli 2020

De Samsung Galaxy M31 is een telefoon van de lange adem gezien de geweldige batterijkwaliteit die deze telefoon met zich meebrengt. 6.000 mAh, plus een 24W Fast Charging-functie. Ook voor prachtige foto’s kun je terecht bij dit model, dat er met zijn 64MP ongetwijfeld voor zorgt dat je er goed op staat.

Samsung Galaxy Note 20

Releasedatum: 21 augustus 2020

In augustus 2020 bracht Samsung haar nieuwe paradepaardje, de Galaxy Note 20, op de markt. De telefoon kenmerkt zich door een krachtige processor, dito camerasysteem en uitstekende camerakwaliteit. Is dit niet genoeg, dan kan je ook voor de Ultra-variant van deze telefoon gaan. Die heeft nog meer premium features, waaronder een hogere schermresolutie en een groter scherm.

Samsung Galaxy A42

Releasedatum: 30 oktober 2020

De Samsung Galaxy A42 werd in het laatste kwartaal van 2020 gelanceerd en staat te boek als zeer degelijke telefoon. Neem bijvoorbeeld het 6,6 inch beeldscherm, de 128GB opslagruimte en 5.000 mAh batterijcapaciteit. Daarnaast ondersteunt deze telefoon ook het snel opladen van uw telefoon met 15W. Alles wat een goede telefoon nodig heeft, vind je in de Samsung Galaxy A42.

Nieuwste Samsung modellen in 2021

Samsung Galaxy S21-serie

Releasedatum: Onbekend

Begin februari 2021 maakte Samsung ineens bekend dat de S21, het nieuwste topmodel van het merk, eerder op de markt verschijnt. Je hebt zowel de ‘normale’, de Plus als Ultra-versie. Als je dit jaar voor de S21 wil gaan, kunt u zonder meer rekenen op een zeer krachtige telefoon die je van alle gemakken voorziet.

Zo maak je haarscherpe foto’s met dit toestel, maar is de schermbeleving ook zeer goed. Dit komt doordat het beeldscherm maar liefst 120 (!) keer per minuut wordt ververst. Hiermee worden de krachtige apps en 3D-animaties superscherp vertoont.

Samsung Galaxy A32

Releasedatum: Begin februari

De Samsung Galaxy A32 wordt in de eerste helft van dit kalenderjaar verwacht. Het toestel beschikt over 5.000 mAh batterijduur en heeft een 6,5 inch beeldscherm. Daarnaast zorgen de vijf camera’s met geoptimaliseerde dieptevensters ervoor dat je zowel van dichtbij als veraf prachtige foto’s maakt.

Samsung Galaxy A72

Releasedatum: Onbekend

De Samsung Galaxy A72 wordt gezien als de opvolger van de A71 en A70, die de Zuid-Koreaanse multinational de afgelopen jaren op de markt bracht. Volgens de geruchtenmolen heeft de A72 een 6,7 inch beeldscherm en een 5.000 mAh batterijduur. Wat het apparaat mogelijk uniek gaat maken is de zogenoemde penta-camera. Dit houdt in dat het toestel maar liefst zes (!) camera’s heeft, waarvan vijf achterop. Ideaal voor het maken van mooie foto’s.

Samsung Galaxy A52

Releasedatum: Onbekend

De Samsung Galaxy A52 gaat verder op de lijn van de A51 en A50. De meest recente geruchten zijn dat het toestel in ieder geval qua accuduur meer te bieden heeft dan zijn voorgangers, met 4.500 mAh ten opzichte van 4.000 mAh. Net als de A72 zou de A52 ook uitgerust zijn met een 64 megapixel-camera, waarmee je je mooiste momenten haarscherp op beeld kunt vastleggen.

Samsung Galaxy A22

Releasedatum: Onbekend

Ben je op zoek naar een budget telefoon, maar wil je er wel één met 5G? Dan is de Samsung Galaxy A22 een goede optie! De telefoon wordt waarschijnlijk in de tweede helft van 2021 uitgebracht en is volgens de geruchten de meest betaalbare optie als je 5G wil hebben op je mobiele device.

Samsung Galaxy A52

Releasedatum: Onbekend

Samsung wil in 2021 stappen vooruitmaken als het gaat om opvouwbare telefoons. In het najaar wordt de Samsung Galaxy Fold 3 verwacht, die als eerste opvouwbare smartphone compatibel is met de S pen. Tot op heden was die S pen vooral bruikbaar voor de Note-series van Samsung, maar nu moet die dus de gebruikerservaring van de Samsung Fold naar een hoger niveau tillen. Daarnaast wordt het vlaggenschip van Samsung naar alle waarschijnlijkheid ook uitgerust met de krachtigste processors, batterij en camera-functies.

Samsung Galaxy Note 21

Releasedatum: Onbekend

Met de nieuwste Samsung Galaxy Note 21 zou Samsung de markt van snelladers willen opschudden, door een snellader van 65 watt te introduceren. Tot op heden kwam Samsung niet verder dan 45 watt (de S20), dus je kan hier spreken van een grote stap. Volgens geruchten van eind 2020 zou Samsung de Note 21 niet op de markt willen brengen, maar die lijken hedendaags naar het rijk der fabeltjes verwezen te zijn. Alles wijst erop dat de Samsung Galaxy Note 21 in 2021 gewoon een van de publiekstrekkers van het Zuid-Koreaanse concern wordt.

Hopelijk heb je dankzij bovenstaande tekst een goed beeld van de nieuwste Samsung-telefoons. Ben je benieuwd naar alle specificaties van een toestel of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op of kijk op de categoriepagina van het desbetreffende toestel. Ben je op zoek naar een andere telefoon? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere producten.