Woensdag 12 september was het dan zover: het Apple Special Event, ook bekend als het iPhone Event. Elk jaar is het weer afwachten waar Apple mee aankomt en dit jaar hebben ze ons niet teleurgesteld. Apple presenteerde in de Steve Jobs Theater op het Apple Park drie nieuwe iPhones en één nieuwe Apple watch. In deze blog zullen wij de nieuwe iPhones bespreken en kijken wat Apple heeft veranderd en hopelijk verbeterd.

Wij kunnen natuurlijk pagina’s vol schrijven over de nieuwe iPhones dus in deze blog kun jij de belangrijkste veranderingen lezen.

iphone xs

iPhone XS

De eerste nieuwe iPhone die Apple presenteerde was de iPhone XS. Het scherm van de iPhone XS is even groot als het scherm van de voorloper iPhone X, dus daaraan hebben ze niks veranderd. Wat Apple wel heeft veranderd en daar zal iedereen blij om zijn is de accuduur, volgens Apple zal de batterij van de iPhone Xs een half uur langer meegaan dan die van de iPhone X.

Apple heeft ook iets nieuws toegevoegd aan de iPhone XS, namelijk twee 12-megapixel camera’s op de achterkant, hierdoor kun je zelf bepalen of je de achtergrond goed zichtbaar wilt hebben of dat alle focus op de voorgrond moet zijn. Met resultaat nog mooiere foto’s.

Wat Apple ook heeft toegevoegd aan de nieuwe iPhones is de dual sim. In de nieuwe Iphones zit automatisch een eSim. Dit is een virtuele simkaart, maar daarnaast is er ook nog plek voor een normale simkaart. Hierdoor kan je op dezelfde telefoon met twee nummers werken, zeer handig wanneer je een privé en zakelijk nummer hebt.

iPhone XS Max

De iPhone XS Max heeft het grootste scherm dat Apple ooit heeft gebruikt. De telefoon heeft dezelfde grootte als de iPhone 8 Plus maar omdat het net zoals de iPhone X en Xs geen randen heeft en alleen uit een scherm bestaat krijg je een scherm van 6.5 inches. Dit is wel een hele inch groter dan de iPhone 8 Plus. Naast het allergrootste scherm dat Apple ooit gebruikt heeft hebben ze ook de allergrootste accu in de iPhone Xs Max geplaatst. Apple geeft aan dat de accu van de iPhone Xs Max tot wel anderhalf uur langer mee gaat dan de iPhone X, dus geen last meer van lege telefoon lijkt ons.

Net zoals de iPhone Xs heeft de iPhone Xs Max twee 12-megapixel camera’s op de achterkant en kun je ook gebruik maken van de dual sim.

Zowel de iPhone Xs als iPhone Xs Max zijn beschikbaar met een capaciteit van 64GB, 256GB en 512GB.

iPhone XR

De derde iPhone kun je zien als het kleine broertje van de iPhone Xs en Xs Max. De iPhone XR heeft een 6.1 inch scherm, maar in vergelijking met de andere nieuwe iPhones heeft het wel het meest geavanceerde LCD scherm dat Apple ooit heeft gebruikt. De iPhone Xs en Xs Max maken gebruik van OLED scherm.

In tegenstelling tot de andere iPhones heeft de Iphone Xr maar één 12-megapixel camera, desalniettemin kun je hiermee haarscherpe foto’s maken.

De prijs van de iPhone Xr ligt dan natuurlijk ook lager dan van de iPhone Xs en Xs Max. 

De iPhone Xr komt met een capaciteit van 64GB, 128GB en 256GB.

iOS 12

Bij nieuwe iPhones hoort natuurlijk ook nieuwe software, de iOS 12. Waarbij de switch tussen iOS 10 en 11 de look nog geheel veranderde is dat nu niet het geval. Nu heeft de verandering vooral te maken met de snelheid waarin apps openen. Ben je elke keer te laat voor die perfecte foto, nu niet meer. Je kunt tot wel 70% sneller swipen naar de camera.

Alle apparaten die op dit moment op iOS 11 draaien kunnen de upgrade naar iOS 12 aan.

Wat de keuze ook wordt; bij Telefoonwereld je nieuwe Apple AirPods kopen is altijd een slim idee. Bij ons profiteer je namelijk van scherpe prijzen en snelle bezorging. Bovendien heb je bij ons de keuze uit zowel de Apple AirPods 2 met oplaadcase, de Apple AirPods 2 met draadloze oplaadcase, als uit de Apple AirPods Pro. Zo kun je de Apple AirPods kopen die het beste bij jouw wensen en budget passen.