Heb je de iPhone 11 of misschien de iPhone X en wacht je op de nieuwste Apple iPhone telefoon die dit jaar uit komt? Hierover zijn nu al de onderstaande gegevens bekend.

Lees verder onder de afbeelding

apple iphone SE2 2020

4 nieuwe iPhones in 2020, waaronder de iPhone SE2 in maart

In maart brengt Apple naar verwachting de iPhone SE 2 op de markt, het budget model waar veel gebruikers al jaren op zitten te wachten. Bij dit toestel wordt de chip van de iPhone 11 geïmplanteerd in het design van de iPhone 8.

Daarnaast komt zoals we van Apple gewend zijn de opvolgers van de huidige iPhone 11, 11 Pro en Pro Max in september verwachten. Volgens kenners wordt dit de grootste stap sinds de iPhone 6 en 6S.

Notch in de Apple iPhone

Met de iPhone X zorgde Apple ervoor dat smartphonefabrikanten massaal overstapte op het gebruik van een notch, echter is de inkeping aan de bovenkant van het scherm altijd een doorn in het oog geweest voor smartphonefans.

Nu zou Apple aan een scherm werken waarbij de notch-uitsnede aan de bovenkant van het scherm wordt verwijderd waardoor het display nu echt de volledige voorkant van het toestel vult. Dit is mogelijk doordat het gelukt is om de benodigde sensoren voor de Face ID zo klein te maken dat deze in de schermranden verwerkt kunnen worden. Bovendien lijkt het er ook op dat Apple technologieën gaat toevoegen waarbij het mogelijk is om de Touch ID-sensoren eveneens als de selfie-camera in het scherm zit verwerkt. Dit alles lijkt echter wel voor 2020 alleen nog maar op het premium model van de iPhone toegepast wordt. Maar het zou ook goed kunnen zijn dat we hier helemaal op moeten wachten tot 2021.

IOs14 op de nieuwe Apple iPhone

Naast de aankomende modellen in september mogen we ons ook verheugen op iOS 14, ondanks dat hier nog niet veel over bekend is en iOS 13 nog maar recent is verschenen. Apple is niet erg gretig wat betreft informatie vrijgeven over haar nieuwe besturingssysteem. Echter zijn er wel enkele zaken duidelijk zoals dat alle modellen 5G-ondersteunen. Waar ook de bijbehorende software updates voor nodig zijn.

5G antenne en grotere batterijduur

Apple gaat haar 2020 modellen uitrusten met 5G, met deze upgrade is er wel vraag naar een grotere batterijduur. Ook meldt Mac Otakara dat de nieuwe iPhones tot 10% smaller worden. Ondanks dit gegeven is het mogelijk om de batterij uit te breiden doordat de beschermingsmodule om de batterij 50% smaller wordt waardoor er meer ruimte is voor een grotere batterij. Verder lijkt het erop dat alle telefoons die beschikken over iOS 13 capabel zijn om iOS 14 te kunnen draaien.

120Hz display in de nieuwe iPhone 2020

Ook lijkt het er op dat Apple haar nieuwe modellen gaat uit rusten met het beste display in de geschiedenis van het bedrijf. Het combineert de 120Hz ProMotion-technologie van de iPad Pro’s met de OLED-panelen van de premium iPhones om zo de beste iPhone gebruikservaring te creëren. Deze stap is ook meer dan nodig om bij te blijven bij de concurrenten waarvan er meerdere de stap al in 2019 hebben gezet.

Deze veranderingen hebben ook gevolgen voor het formaat van de toestellen. De opvolger van de iPhone 11 Pro krijgt hetzelfde formaat als de nieuwe iPhone 11 die zijn formaat van 6.1 inch behoudt. Daarnaast krijgt de iPhone 11 Pro Max een 6.7 inch-display waardoor het verschil met de nieuwe iPhone SE 2 die een schermformaat van 4.7 inch krijgt extra goed opvalt.

apple iphone 2020 kopen

Het design van de smartphone

Apple houdt het niet alleen bij een nieuw scherm, ook het design van de iPhone wordt flink aangepakt. Waarbij ze voor de inspiratie niet ver hebben hoeven zoeken. Zo lijkt het erop dat het design op die van de iPhone 4 gaat lijken. Dat betekent een glazen voor- en achterkant met rondom een metalen frame.

iPad 2020

Eveneens als de bij de iPhone pakt Apple goed uit wat betreft de iPad. Waar de iPad Pro het afgelopen jaar moest doen zonder nieuw model gaat dit er in 2020 wel van komen en dat naar verwachting al in maart. Het topmodel van Apple krijgt dan ook de verbeterde A13X-chip en dezelfde drie cameralenzen als de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max.

Naar verwachting komen de opvolgers van de iPad 2019 en iPad Air later dit jaar. Hierbij is de kans groot dat de iPad air ook gaat beschikken over een voorkant vullend scherm en Face ID en zo ook een meer modern aanzicht krijgt. De lager geklasseerde iPad 2020 zal het nog wel moeten doen met Touch ID.

Ga je een van de nieuwe Apple producten kopen? Vergeet daarnaast niet een beschermhoesje erbij te bestellen, ben je een echte muziekliefhebber? Dan moet je zeker de Apple AirPods ook niet vergeten. Nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op over de Apple producten

Wat de keuze ook wordt; bij Telefoonwereld je nieuwe Apple AirPods kopen is altijd een slim idee. Bij ons profiteer je namelijk van scherpe prijzen en snelle bezorging. Bovendien heb je bij ons de keuze uit zowel de Apple AirPods 2 met oplaadcase, de Apple AirPods 2 met draadloze oplaadcase, als uit de Apple AirPods Pro. Zo kun je de Apple AirPods kopen die het beste bij jouw wensen en budget passen.