Mobile World Congress

Ga je 26 februari mee naar Barcelona? Niet om de Sagrada Familia te bezichtigen of om rond te lopen in Camp Nou, maar om naar het Mobile World Congress te gaan natuurlijk! Dit is de beurs waar je bij moet zijn om het allerlaatste nieuws en trends in de smartphone wereld mee te pakken. Voordat je al je koffer gaat inpakken moeten we er ook even bij vertellen dat een ticket een slordige €800,- kost. Maar niet getreurd. Wij praten je graag bij van wat je dit jaar allemaal kunt verwachten.

Wat is het Mobile World Congress

Het Mobile World Congress is ’s wereld grootste beurs voor de mobiele industrie en wordt jaarlijks gehouden in Barcelona. De beurs duurt vier dagen, van 26 februari tot en met 1 maart. Tijdens deze dagen verzamelen zich mensen uit 208 verschillende landen die een belangrijke rol spelen in de smartphone industrie. Denk hierbij aan de grote bazen van Vodafone, Huawei, maar kleinere bedrijven die unieke en toffe content maken. Het doel van het Mobile World Congress is om alle belangrijke personen in de mobiele industrie op één plek te hebben om zo te praten over de toekomst van de smartphone. Het gaat dus vooral om netwerken, informatie uitwisselen en het inwinnen van informatie door het bezoeken van verschillende sprekers.

Mobile World Congress Barcelona

Gastsprekers Mobile World Congress

Je mond gaat gegarandeerd openstaan op het moment dat je de lijst van alle gastsprekers ziet. Zo geven grote bedrijven zoals Samsung presentaties over hun nieuwe aankomende producten, De Samsung Galaxy S9 wordt hoogstwaarschijnlijk hier onthuld, maar ook bedrijven die zich volop inzetten op de toekomst van de smartphone. Onderwerpen zoals artificial intelligence, the Internet of Things en hoe je je als bedrijf profileert op mobiel zullen zeker aan bod komen. Voor degene die het al knap vinden dat er momenteel al veel technologie zit in zo’n kleine telefoon op het Mobile World Congress zullen de sprekers gaan aantonen dat de mogelijkheden nog veel en veel groter gaan worden.

Global Mobile Awards

Tijdens het Mobile World Congress worden er maar liefst 38 verschillende prijzen uitgereikt die allemaal te maken hebben met de smartphone. Deze prijzen worden dan ook de Oscars van de mobile industrie genoemd. Zo heb je verschillende categorieën die zich richten op hardware en health, maar ook klantvriendelijkheid. Belangrijke categorieën van de Global Mobile Awards zijn de categorie “mobile tech” en “consumer ”. De categorie “mobile tech” richt zich op bedrijven die een uniek idee hebben wat het leven van alle smartphone gebruikers positief gaat veranderen. De categorie “consumer” richt zich volledig op een bedrijf dat op een unieke manier omgaat met haar klanten.

Mobile World Congress Smartphone

UN Sustainable Development Goals (SDGs)

In september van 2015 hebben de Verenigde Naties een zeventien aantal punten gemaakt die in 2030 verholpen moeten zijn. Dat zijn punten die onder ander gaan over de verdeling van rijkdom, dat iedereen toegang moet hebben tot eten en de verbetering van het milieu. Aangezien belangrijke mensen van grote bedrijven en regeringen naar het Mobile World Congress toe komen is dit ook meteen een goede gelegenheid om ideeën met elkaar uit te wisselen. Daarnaast worden er ook lezingen gegeven over welke rol de smartphone heeft en nog gaat krijgen met het welzijn van de wereld. Denk hierbij aan hoe data, die verzameld wordt door smartphones, in te zetten om hongersnood te voorkomen. Dus het wordt niet alleen maar gezellig op de Mobile World Congress met haar ruim honderdduizend bezoekers, maar er wordt ook over wereldzaken nagedacht.

Het lijkt mij persoonlijk erg gaaf om aanwezig te mogen zijn op het Mobile World Congress. Je zou daar echt kunnen zien wat de smartphone ons nog allemaal gaat brengen in de toekomst.  Want bijvoorbeeld in tien jaar tijd zijn er al verschrikkelijk veel verbeteringen gekomen op de smartphone. Als die verbeteringen door blijven gaan dan zal de mogelijkheid van de smartphone alleen nog maar veel groter worden. Kortom, er worden zeker nieuwe en interessante concepten getoond op het Mobile World Congress en je kunt zeker van ons verwachten dat we er daarvan een aantal toffe en relevantie uitkiezen en bespreken in één van onze blogs. Houdt dus zeker onze Facebookpagina en onze website in de gaten voor de laatste updates over de mobiele industrie. 

 (Afbeeldingen zijn afkomstig uit de Mobile World Congress: https://www.mobileworldcongress.com/)