Wist je dat één van de meest gestelde vragen in Nederland is: wat eten we vandaag? Ja, we snappen dat het lastig is. Elke avond moet er weer iets nieuws verzonnen worden en dat 365 dagen per jaar. Er moet uiteraard wel voldoende variante in zitten en iedereen moet het ook nog eens lekker vinden. Daarbij komt ook nog een extra uitdaging in het toenemende aantal vegetariërs of zelfs veganisten. Maar gelukkig als alle hoop verloren is dan is daar altijd nog de technologie die de oplossing biedt. Zo zetten wij meerdere apps voor je op een rijtje die ervoor kunnen zorgen dat jij een echte keukenprins(es) wordt!

Receptenmaker 

De Android gebruikers komen zo nog aan de beurt, maar deze App voor IOS is te goed om links te laten liggen. Deze 100% Nederlandstalige app biedt een zeer uitgebreid assortiment aan en is zeer gemakkelijk om te gebruiken. Een groot voordeel van deze recepten app is dat je recepten van andere websites kunnen overzetten. Kortom, als je zelf leuke toevoegingen hebt voor deze app, dan kan dat gewoon. Een leuke extraatje is dat je ook een kookwekker kunt zetten. Tijdens het gebruik van deze app ga je merken dat, er net zoals bij een goed gerecht, er echt tijd en liefde in is gestoken.

Download hier voor IOS: Receptenmaker 

Receptenmaker app

Left2Cook

Iedereen kent het wel, je hebt geen zin om boodschappen te doen aangezien je al een lange werk-schooldag er op hebt zitten. De koelkast trek je open en je ziet een verzameling van verschillende producten liggen waar je niet meteen een recept inziet. Gelukkig biedt de Left2Cook de oplossing. Zoals de naam al doet vermoeden geeft deze app een recept weer aan de hand van het aantal producten wat je al in huis hebt. Het grappige aan deze recepten app is dat je verbaasd gaat zijn over de lekkere recepten je allemaal kunt maken.  Een andere functie is dat je kunt aangeven waar je zin in hebt, en vervolgens geeft de app suggesties van recepten waarin dat product verwerkt zit.

Download hier voor Android: Left2Cook

Left2Cook

Green Kitchen

Vanwege het aantal toenemende vegetariërs mag een app die hierop gericht is natuurlijk niet ontbreken. Deze Green Kitchen app is helemaal ingericht op zowel de parttime vegetariërs en de fulltime vegetariërs. Voor diegene die graag veganistisch, gluten vrij of volkoren willen eten biedt deze app ook de uitkomst. Bij elke recept staan namelijk, naast de standaard dingen zoals de tijd, ook of bijvoorbeeld veganistische personen dat recept mogen eten. Gebruikers waarderen dat deze recepten app veel gebruikt maakt van foto’s en zijn dan ook positief te spreken over het gebruik.  

Download hier voor IOS: Green Kitchen

Green Kitchen

Yummly Recipes & Shopping List

In deze app zitten een overweldigend aantal van maar liefst 1 miljoen verschillende recepten. Door dit grote aantal recepten is deze Engelstalige app ook wereldwijd vaak gedownload. De app heeft hierop slim ingespeeld en heeft het mogelijk gemaakt om reviews te plaatsen door de gebruikers die het recept al een keer hebben gemaakt. Zo kun je voorkomen dat je boodschappen doet, een tijd bezig bent met koken en dat het eten vervolgens tegenvalt. Een unieke functie binnen deze app is dat je met een slide bar precies kunt instellen welke smaken je bevallen. Naarmate deze instelling komt de app met speciale recepten die het beste bij de gebruiker passen. Als dat geen smullen wordt!

Download hier voor Android: Yummly Recipes 

Yummly Recipes

FitMenCook -  Healthy Recipes

Kevin Curry, de bedenker van deze recepten app, ondervond problemen met het afvallen aangezien hij niet goed zijn eetgedrag kon aanpassen. Zo was het gezonde eten te duur, duurde het koken te lang en begon hij toch weer tussendoor slecht te eten. Als deze problemen voor jouw herkenbaar zijn dan is deze gratis app zeker een aanrader. Kevin Curry heeft namelijk 424 recepten bedacht die niet de bovenstaande problemen hebben en juist de gebruiker motiveren om gezonder te eten. Tot slot, deze app is ook uiteraard voor vrouwen. 

Download hier voor Android: FitMenCook  

FitMenCook

Hopelijk hebben we weer onze eigen bescheiden bijdrage kunnen leveren om alweer aan te tonen dat er maar weinig problemen zijn die technologie niet kunnen oplossen. Mocht je nou als doel hebben om een paar kilo’s af te vallen dan verwijzen we je graag door naar ons blogs waarin wij een vijftal sportieve apps bespreken die je helpen met fit worden. Om af te sluiten wensen wij je alvast een smakelijk eten en houdt vooral onze website en Facebookpagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van smartphones.