Eindelijk staan de kerstdagen weer voor de deur en dat is met enige zekerheid te zeggen de gezelligste tijd van het jaar! Zo zijn er gehele straten met kerstlichtjes verlicht, families worden na maanden en soms jaren weer herenigd en de jeugd heeft leuke Kerst apps op zijn of haar telefoon. Huh, gezellige Kerst apps vraag je jezelf af? Jazeker, in ons nieuwe blog geven wij een vijftal apps die niet mogen ontbreken op jouw telefoon tijdens de kerstdagen.  

Burning wood fireplace

Het was al een groot succes op DVD maar, de technologie is vooruitgegaan en zo is dan ook de Burning wood fireplace app ontstaan. Bij het aanzetten van de app valt meteen het knisperende vuur op en je merkt op dat je er steeds naar blijft luisteren en kijken.  Het enige minpuntje is wel dat de grappenmaker van de familie heel vaak gaat zeggen tijdens het binnenkomen van de kamer “Gelukkig! De verwarming staat al aan. ”

Kerst Apps Burning wood fireplace

Christmas Photo Frames

Tijdens de kerstdagen worden er van ieder familielid foto’s gemaakt. Die fotoboeken moeten toch gevuld worden! Met de Christmas Photo Frames app geef je al je gemaakte foto’s een gave Kerst uitstraling. In de app kun je zodoende in slechts enkele klikken een vrolijk Kerst frame om de foto’s heen plaatsen. Maar deze Kerst app biedt nog meer mogelijkheden. Je kunt namelijk ook Kerst gerelateerde objecten plaatsen in de foto’s. Want wat is nou een geslaagde kerstfoto zonder kerstmutsen? Gelukkig kun je daarom onder andere Kerstmutsen op iedereen zijn of haar hoofd plaatsen binnen de app.

Google Santa Tracker

Als derde Kerst app hebben we de Google Santa Tracker, het eerste kerstspel voor op je smartphone. Deze Kerst app, die gericht is op kinderen, is een goed voorbeeld van een zowel leuke als leerzame app. Door middel van minigames, waarin elke keer het thema Kerst duidelijk naar voren komt, maken kinderen allerlei leuke avonturen mee. Tijdens het spelen komen kinderen steeds vaker kleine dingetjes te weten over de Noordpool en de geschiedenis van het Kerstfeest. Tot slot telt de app af naar 24 december. Vanaf dat moment kun je volgen waar de Kerstman zich bevindt tijdens het rondbrengen van alle cadeautjes over de gehele wereld.

Christmas Gift List

Tijdens de kerstdagen moeten er veel kerstcadeaus gekocht worden voor onder andere tantes, overbuurmannen, oppassers, vage kennissen en eventuele huisdieren. Dat zijn een heleboel cadeaus! Gelukkig zijn er maar weinig problemen waar technologie geen oplossing voor heeft. De Christmas Gift List app biedt namelijk de mogelijkheid om overzichtelijk al je kerstaankopen te organiseren. De Christmas Gift List app is overzichtelijk en biedt de mogelijkheid om per persoon een verlanglijstje en een budget in te stellen. Om het nog gemakkelijker te maken kun je bij elk cadeautje op het verlanglijstje een foto, link en notitie toevoegen zodat je zeker weet dat je het juiste kerstcadeau gaat kopen.

Kerst apps Christmas gift list

NPO 3FM – Music starts here

Wie Kerst zegt, zegt ook het Glazen Huis van 3FM. Ook dit jaar zitten er weer drie helden van 3FM in het Glazen Huis in Apeldoorn. Het is en blijft elk jaar een razend populaire actie die heel Nederland volgt en dan ook veel media aandacht krijgt. In de periode van 18 tot en met 24 december kun je alles live volgen zodat je weet wat er zoal in en omheen het Glazen Huis gebeurt.  Via de contact pagina in de app kun je ook gratis berichtjes sturen naar de studio. Uiteraard is het ook mogelijk om nummers aan te vragen en ben je altijd welkom om geld te doneren aan het goede doel van het Glazen Huis.  

Wij van Telefoonwereld willen iedereen hele fijne Kerstdagen wensen en wij hopen dat je gaat genieten van het samenzijn van familie en vrienden. Hopelijk levert een van deze Kerst apps een bijdrage aan die gezellige Kerstdagen!  

 (Afbeeldingen zijn afkomstig uit de Google Playstore: https://play.google.com/store)