Niets is zo verandelijk als het weer. Zo kan je de ene dag met een korte broek rond lopen en moet je de volgende dag een winterjas aan wanneer je ’s ochtends op de fiets zit. Maar zelfs in een tijdsbestek van een half uur kan het raar lopen, zo loop je rond onder een strak blauwe hemel en een half uur later regent het pijpestelen. Daarom is het fijn om een goede weer app op je telefoon te hebben zodat je elk moment kan kijken wat het weer doet. Geen reden meer om onnodig koud te hebben of nat te worden. Welke weer app voor jou de juiste is lees je hieronder.

Buienalarm

Deze gratis weer app is gemaakt door Nederlanders voor Nederlanders. Buienalarm kan via informatie van zendmasten kijken of en hoe hard het gaat regenen op jou huidige locatie, doordat ze geen gebruik maken van GPS heeft het een verwaarloosbaar effect op de batterij. In de app kan je voor de komende twee uur kijken wat het weer gaat doen, tot wel vijf minuten precies. Buienalarm is een uitstekende weer app als jij wilt weten of je nu moet aanfietsen of nog even moet wachten, of dat je moet gaan schuilen of dat schuilen niet nodig is.

Verkrijgbaar op zowel iOS als Android apparaten.

Buienalarm

Windfinder

Van Windfinder heb je zowel een gratis als een betaalde app. Windfinder is dé weer app voor kitesurfers, windsurfers en andere sporters, maar omdat deze app alles laat zien van het weer op één locatie is de app ook perfect voor iedereen die precies wilt weten wat het weer doet. Windfinder gebruikt meer dan 20.000 weermetingen van weerstations en laat zo zien wat het weer doet. Een groot voordeel van deze weer app is dat deze over de gehele wereld te gebruiken is.

Verkrijgbaar op zowel iOS als Android apparaten.

Windfinder

Weerradar

Net zoals de vorige weerapp is deze ook verkrijgbaar als een gratis en betaalde app. Op Weerradar kunt u makkelijk zien wat het weer doet, dit kan via zowel satellietkaarten als een georganiseerd tabel. Weerradar laat gedetailleerde weerinformatie zien voor de huidige situatie, de komende 24 uur en 7 dagen. Je kan makkelijk meerdere locaties toevoegen in de app zodat u, wanneer u veel reist, precies kan zien wat er waar gebeurt.

Verkrijgbaar op zowel iOS als Android apparaten.

Weerradar

Live Weer

Live Weer is verkrijgbaar als een gratis en betaalde app. Deze weerapp biedt u de kans om met één blik te weten wat voor weer het is buiten. Live Weer laat namelijk via een animatie op de achtergrond zien of het regent, de zon schijnt of licht bewolkt is. Je kan zelf bepalen welke informatie je belangrijk vindt dus wilt zien. Maakt de windsnelheid of de luchtdruk niks uit voor jou, dan stel je in dat je deze niet hoeft te zien.

Verkrijgbaar op zowel iOS als Android apparaten.

Live Weer

Weer & Radar

Ook Weer & Radar is verkrijgbaar als een gratis en betaalde app. Deze weer app laat de weersverwachtingen zien per uur en per dagdeel. Ook kan je zien wat de weertrend zal zijn voor de komende 14 dagen. Het grootste voordeel van Weer & Radar is dat je ook informatie kan krijgen voor wanneer je last hebt van hooikoorts. Ook kan je zien wat de sneeuwhoogtes zijn als je al binnenkort op wintersport gaat.

Verkrijgbaar op zowel iOS als Android apparaten.

Weer & Radar