iphone XR oververhit

Het is juni en de zomer staat weer voor de deur, wie weet wordt het weer een zomer zoals in 2018. Kan je het jezelf nog herinneren? De hittegolf die wel eeuwig leek, voor sommigen een nachtmerrie voor anderen een vakantie in eigen land. Maar kan je je iPhone nog herinneren die even te lang in de zon lag? Die vond het namelijk verschrikkelijk die warme temperatuur! Zo hadden veel mensen last van een oververhitte iPhone. In dit blog gaan we jou uitleggen hoe het komt dat je iPhone oververhit raakt en hoe je dit kan voorkomen.

We gaan er even van uit dat jij vorig jaar een iPhone in jouw bezit had en dat je nu een nieuwe iPhone XR hebt gekocht, mocht dit niet zo zijn dan kun je alsnog de handige tips gebruiken voor jouw oudere Iphone of Android toestel.

Waarom raakt mijn iPhone XR oververhit?iphone XR oververhit

Laat je je iPhone XR voor langere tijd in direct zonlicht liggen, dan is de kans groot dat het toestel oververhit raakt. De iPhone XR is voorzien van een beveiligingsmechanisme dat speciaal ontworpen is om schade aan het toestel te voorkomen of te beperken. Dit mechanisme begint te werken als je iPhone XR de temperatuur van 35 grade celcius bereikt. De telefoon schakelt vervolgens alles uit en toont de melding dat je telefoon moet afkoelen. Het enige wat je nog met je toestel in dit geval kunt doen is de noodlijn bellen, zoals te zien is op de afbeelding.

Hoe voorkom ik een oververhitte iPhone XR?

Dit is waarschijnlijk de reden waarom je dit blog bent gaan lezen, je wilt namelijk ten alle tijden gebruik maken van je iPhone XR en voorkomt liever dat de telefoon oververhit raakt dan dat je moet wachten tot dat deze weer afgekoeld is. Allereerst is het belangrijk je iPhone XR nooit in direct zonlicht te leggen. Zorg er dus altijd voor dat je iPhone XR in de schaduw ligt, is er op het moment geen schaduw, leg dan iets over je telefoon heen, denk aan bijvoorbeeld een t-shirt of magazine. Daarnaast komt de warmte niet alleen van de zon, maar creëren zware apps ook een verhoging in temperatuur. Wanneer je apps als Facebook, Instagram, YouTube in de achtergrond hebt draaien, zal je iPhone XR veel sneller oververhit raken. Ook is het slim om geen hoesje om je telefoon te doen als het gaat om oververhitting, zo kan de warmte beter weg. Let natuurlijk wel goed op dat je je iPhone XR niet laat vallen, want dat zou zonde zijn!

Nog even een kleine opsomming voor qua tips om oververhitting met je Iphone XR te voorkomen:

  • Zorg dat je iPhone XR niet in direct zonlicht ligt, leg de telefoon in de schaduw of bedek de telefoon met een t-shirt of magazine;
  • Sluit alle apps die in de achtergrond draaien af;
  • Haal je telefoonhoesje van je telefoon af zodat de warmte eruit kan.

 Zo voorkom je dat je iPhone XR oververhit raakt, mocht het toch gebeuren, dan komt hier de laatste tip:

Je merkt dat je telefoon als maar warmer wordt en bent bang dat de melding dadelijk weer in beeld komt waardoor je niets meer met je telefoon kan doen. Start je telefoon even opnieuw op door volume omhoog en de vergrendelknop in te houden. Hierna start jouw iPhone XR zich opnieuw op waardoor deze weer optimaal functioneert.

Heb je een iPhone XR in je bezit? Vergeet deze dan niet goed te beschermen met een beschermhoesje, ben je een echte muziekliefhebber? Dan moet je zeker de Apple AirPods ook niet vergeten. Nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op over de iPhone XR

Bekijk het toestel van de maand: iPhone SE 2020 als los toestel bij Telefoonwereld.