Na lang wachten bleken de geruchten toch waar te zijn, Apple schakelt meteen over naar een nieuwe generatie in plaats van de iPhone 7S aan te kondigen. Dit komt doordat de S serie van iPhone vaak met kleine veranderingen komt en de telefoon verkoopt daardoor minder. Om die rede heeft Apple besloten om op 12 september meteen een geheel nieuwe telefoon aan te kondigen binnen de bekende iPhone reeks. Maar de vraag is nu natuurlijk of het Apple gelukt is om ons weg te blazen met hun nieuwe telefoon? Het antwoord ga je krijgen in onze nieuwe blog. 

Het scherm van de iPhone 8

De bekende Home Knop op de iPhone staat nog steeds op de bekende plek net zoals bij de iPhone 7. Het scherm van de nieuwe Apple telefoon is 4.7 inch en is daarbij even groot als zijn voorganger. Het scherm blijft ook een ICD scherm, echter is er wel een nieuwe techniek aan toegevoegd. Het zogenaamde “True Tone” technologie, wat ook in IPad te vinden, moet gaan zorgen voor natuurlijke kleuren op het scherm.

Het opladen van de iPhone 8

Doordat de achterkant van de iPhone 8 van glas is kan de telefoon draadloos worden opgeladen. Dat betekent dat je je telefoon, of meerdere Apple apparaten tegelijkertijd, op een speciale Apple QI -standaard legt en vervolgens wordt opgeladen. De speciale QI- standaarden zullen door Apple worden uitgegeven, maar ook door andere partijen. Tijdens het draadloos opladen kun je nu muziek luisteren via je Apple Earpods en je telefoon tegelijkertijd opladen. Aangezien je anders je zogenaamde “lightning- poort” nodig hebt om gebruik te maken van je Apple Earpods. Het nadeel van de speciale Apple QI- standaard is dat je je telefoon niet gemakkelijk kunt gebruiken. Dus de tijden van je telefoon opladen zonder kabel zijn nog niet voorbij. Overigens zal de batterijduur van de iPhone 8 vergelijkbaar zijn met die van de 7, dat komt neer op ongeveer 10 uur bij normaal gebruik.

iPhone 8 draadloos opladen

Verbeterde iPhone 8 chip

De toch al uitstekend werkende A10 chip van de iPhone 7 is verwisseld met de nog snellere A11 Bionic- chip. Dit betekent simpelweg dat de nieuwe iPhone 8 dertig procent sneller gaat werken dan zijn vorige generatie.

Camera iPhone 8

De iPhone 8 is voorzien van een 12 megapixel camera aan de voorkant en de camera aan de achterkant van 7 megapixel. Het grote verbeterpunt van de camera is dat deze 83 procent meer licht opvangt dan de vorige generatie. Op deze manier komt er nog meer leven in de foto’s en zijn ze nog scherper.

IOS 11

Op 5 juni van dit jaar kondigde Apple al het nieuwste besturingssysteem IOS 11 voor de Apple producten aan. Deze nieuwe versie zal te verkrijgen zijn op 19 september en is te installeren op de iPhone 5S en de Apple telefoons die later zijn uitgebracht. Op de nieuwe iPhone 8 zal IOS 11 al geïnstalleerd zijn. De nieuwe IOS versie zal weer van alle gemakken voorzien zijn met daarbij een aantal grote en kleine aanpassingen. Zo zullen alle verouderde apps die al jaren niet meer geüpdatet zijn, de zogenaamde 32 bit apps, verdwijnen uit de App store. De App Store zal ook overzichtelijker worden ingedeeld, zo zullen bijvoorbeeld de games een apart gedeelte krijgen. De andere grote verandering is de Search Assistant Siri. De kunstmatige assistent is nu gericht om de gebruiker beter te leren kennen om zo beter te kunnen inspelen op de behoeftes van de gebruiker.

iPhone 8 blog

Prijs en release iPhone 8

De nieuwe iPhone 8 zal verkrijgbaar zijn vanaf € 809 voor de 64 GB variant en de  256 GB variant zal vanaf € 979 verkrijgbaar zijn. De kleuren waarin de iPhone 8 binnenkort verkrijgbaar zijn: spacegrijs, goud en zilver. Vanaf 22 september zal de telefoon worden uitgegeven en zal dan ook binnenkort bij Telefoonwereld.nl verkrijgbaar zijn.

Conclusie iPhone 8

Hoewel we de telefoon nog niet in onze handen hebben gehad klinken de vernieuwingen tot zover goed. Apple weet hoe ze een kwaliteitsproduct afleveren. Wij hebben er vertrouwen in dat de camera weer schitterende foto’s gaat maken en dat hij via IOS 11 gemakkelijk te besturen is. De Apple liefhebbers zullen dan ook met een gerust gevoel hun nieuwe iPhone 8 gaan bestellen. Daarnaast is de iPhone X ook aangekondigd en daarin laat Apple zien dat ze nog steeds toonaangevend zijn. Houdt vooral onze webshop en Facebook in de gaten om te zien wanneer wij de nieuwe iPhone ’s  in ons assortiment opnemen.  

Oriëntatie

Ben je nog aan het oriënteren over welke telefoon kopen die het beste aan jouw wensen aansluit? Bekijk onderstaande pagina's en wellicht geven zij antwoord op jouw vraag. Eventueel mag je ons vrijblijvend bellen voor advies.

Wat de keuze ook wordt; bij Telefoonwereld je nieuwe Apple AirPods kopen is altijd een slim idee. Bij ons profiteer je namelijk van scherpe prijzen en snelle bezorging. Bovendien heb je bij ons de keuze uit zowel de Apple AirPods 2 met oplaadcase, de Apple AirPods 2 met draadloze oplaadcase, als uit de Apple AirPods Pro. Zo kun je de Apple AirPods kopen die het beste bij jouw wensen en budget passen.