De iPhone 12 is vandaag de dag uit en wij verkopen deze. Daarnaast verkopen we ook de iPhone SE 2020 als los toestel

De verwachting was dat de Apple iPhone 12 deze maand (september 2020) zou worden uitgebracht, maar Apple heeft verrassend genoeg bevestigd dat deze vertraging zal oplopen. De vraag is, hoe vertraagd - en wordt het opgesplitst in twee afzonderlijke lanceringen? In dit artikel presenteren we het laatste nieuws over de releasedatum, het ontwerp, de nieuwe functies, de prijs en de technische specificaties van de volgende iPhone 12.

Met nog maar een paar weken te gaan, hebben we een goed idee van wat we kunnen verwachten. Het ontwerp is gelekt en de volledige specificatielijst is onthuld - inclusief een processor die snelheidswinst tot 15% zou kunnen opleveren dankzij het gebruik van een 5nm-fabricageproces. We hebben ook de prijzen van elk model, die dit jaar waarschijnlijk weer zullen stijgen.

De grote vraag is deze: zal de iPhone 12 klaar zijn voor het evenement van 15 september van Apple, of wordt hij in oktober teruggeschoven naar een aparte onthulling? Twee spraakmakende experts zijn het er nu over eens dat we moeten wachten.

Wanneer komt de nieuwe iPhone 12 uit?

De volgende batch iPhones wordt in het najaar van 2020 aangekondigd, maar deze bevindt zich mogelijk niet in de traditionele september-sleuf. We verwachten nu dat de iPhone 12 medio oktober 2020 uitkomt.

Na het financiële rapport van Apple in juli bevestigde CFO Luca Maestri dat de iPhone 12 een paar weken later dan normaal uit zou komen. Het moet serieus zijn voordat het door geheimhouding geobsedeerde bedrijf het punt heeft bereikt om publiekelijk commentaar te geven op zijn productlanceringsplannen.

Bepaalde bronnen hebben gesuggereerd dat de release zou kunnen worden uitgesteld tot 2021, wat onnodig pessimistisch lijkt; we begrijpen tenslotte dat de fabricage van de iPhone 12 bezig is. In plaats daarvan zijn de waarschijnlijke lanceringsdata 15 september, wanneer Apple een evenement houdt met de slogan Time Flies, of ergens in oktober.

Onze eerste gedachte was dat de iPhone 12 toch zeker deel zou uitmaken van de presentatie op 15 september, want wie zou bij zijn volle verstand twee aparte evenementen zo dicht bij elkaar organiseren? Maar dit jaar is natuurlijk anders: elk Apple-evenement zal virtueel zijn, dus het is niet zo dat ze leidinggevenden en journalisten naar een specifieke locatie moeten vervoeren, het is gewoon een kwestie van videoclips bewerken en uitzenden.

En nu zijn twee experts die elkaar eerder in de keel zaten, samengekomen in de schijnbare overeenstemming dat de iPhone 12 op 15 september niet wordt genoemd en waarschijnlijk tot oktober zal moeten wachten.

Mark Gurman merkt op dat "het logisch is voor Apple om de gebeurtenissen meer op te splitsen dan normaal, aangezien het in wezen alleen maar video opsplitst", en overdenkt de kansen van "een Apple-evenement Three-Peat: Sept (Watch / iPad), oktober (iPhone), november (Mac) ".

Jon Prosser houdt ondertussen vol dat "iPhone 12 nog niet klaar is", en zegt dat het evenement helemaal over de Apple Watch en iPad zal gaan. (Om eerlijk te zijn, Time Flies is een slogan die Apple Watch schreeuwt, niet iPhone.)

Oktober lijkt dus de meest waarschijnlijke maand te zijn. Prosser houdt immers al een tijdje vol (te midden van een reeks voorspellingen, waarvan sommige onnauwkeurig) dat de iPhone 12 in de week van 12 oktober zal worden onthuld.

Wat de verkoopdata betreft, onderschrijft Prosser de momenteel populaire theorie dat Apple productieknelpunten gaat oplossen door de lancering van de iPhone 12 in tweeën te splitsen. Het zal in eerste instantie de twee 6.1in-modellen vrijgeven, beweren bronnen in de toeleveringsketen (dat zijn de 12 Max en 12 Pro), gevolgd door de 5.4in iPhone 12 en de 6.7in 12 Pro Max een paar weken later. Omdat de eerste twee gebaseerd zouden zijn op dezelfde OLED-schermen, zou dit de druk op de productiepartners van Apple verlichten.

iPhone 12 ontwerp wijziging:

We beginnen een goed idee te krijgen van hoe de iPhone 12 eruit zal zien, aangezien wat begon als een massa tegenstrijdige theorieën, samenvloeit tot één punt van consensus. (Een ding dat bijvoorbeeld is afgesproken, is dat het opvouwbare iPhone-prototype dit jaar geen commercieel product zal worden - dat is er een voor 2021 of daarna.)

iphone 12 release datum ontwerp

Meest recent beweerde de leaker Max Weinbach CAD-schema's voor de iPhone 12 Max te hebben verkregen (zie afbeelding hierboven), waarvan het YouTube-kanaal EverythingApplePro 3D een monster heeft geprint en het in de volgende video liet zien:

Oriëntatie

Ben je nog aan het oriënteren over welke telefoon kopen die het beste aan jouw wensen aansluit? Bekijk onderstaande pagina's en wellicht geven zij antwoord op jouw vraag. Eventueel mag je ons vrijblijvend bellen voor advies.

Wat de keuze ook wordt; bij Telefoonwereld je nieuwe Apple AirPods kopen is altijd een slim idee. Bij ons profiteer je namelijk van scherpe prijzen en snelle bezorging. Bovendien heb je bij ons de keuze uit zowel de Apple AirPods 2 met oplaadcase, de Apple AirPods 2 met draadloze oplaadcase, als uit de Apple AirPods Pro. Zo kun je de Apple AirPods kopen die het beste bij jouw wensen en budget passen.