Vandaag de dag is de iPhone SE 2020 als los toestel te koop bij Telefoonwereld.

De iPhone SE kenden we al uit 2016, maar maakt zijn herintrede met verbeterde features in 2020. Hoewel het toestel dezelfde naam bezit als de iPhone SE uit 2016 (het eerste ‘budgetmodel’ van Apple) lijkt de iPhone SE 2 qua design meer op de iPhone 8. Daarnaast bevat de nieuwe iPhone SE 2 enkele kenmerken die overeenkomen met de nieuwste, duurdere iPhone modellen. We zetten de onderscheidende kenmerken van de nieuwe iPhone SE 2 voor je op een rijtje. Zo ontdek je snel of de iPhone SE 2 iets voor jou is.

iPhone SE 2 prijs

Een van de meest opvallende features van de nieuwe iPhone SE 2 is toch wel de erg lage adviesprijs; die begint namelijk al vanaf €489,-. Dit is zeer goedkoop, zeker in vergelijking met de vorige iPhone modellen. Voor de iPhone 11 betaal je voor het meest eenvoudige model met 64G meer dan 730 euro, wat kan oplopen tot zo’n 1407 euro voor de iPhone 11 Pro Max met maximaal geheugen. De adviesprijs van de iPhone SE 2 ligt zelfs nog wat onder die van de iPhone 8. Bovendien krijg je er bij de iPhone SE 2 een aantal features van de nieuwste, duurdere iPhone modellen bij. De belangrijkste kenmerken bespreken we hieronder. 

Design iPhone SE 2: de homeknop is terug!

Het design van de iPhone SE 2020 kent een aantal overeenkomsten met dat van de iPhone 8. Zo is de iPhone SE uit 2020, in tegenstelling tot de iPhone 11, voorzien van een homeknop mét Touch ID. Het toestel is gemaakt van sterk aluminium en is voorzien van een prachtige glazen achterkant. Het Retina HD display van de iPhone SE 2 is 4,7 inch, wat overeenkomt met de afmetingen van de iPhone 8 en kleiner is dan de iPhone 11. De resolutie van het scherm is 1334 bij 750 pixels. Verder is de iPhone SE 2 een vrij licht toestel; het weegt 148 gram.

De binnenkant van de iPhone SE 2020

Het design van de iPhone SE 2 mag dan lijken op dat van de iPhone 8, maar aan “de binnenkant” zijn een aantal verbeteringen te vinden ten opzichte van de oudere iPhone modellen. Zo bevat de iPhone SE 2 de A13 Bionic chip. De chip is gericht op machine learning en wordt ook gebruikt voor de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro. Deze A13 Bionic chip is erg snel, en is volgens Apple erg geschikt voor het maken van foto’s en gamen. Mede dankzij deze slimme chip gaat de batterij van het toestel lang mee; Apple claimt dat er tot 13 uur video mee gekeken kan worden. De iPhone SE 2 bevat een batterij van 1821 mAh en kan draadloos opgeladen worden of via een kabel waarmee ook snelladen mogelijk wordt. De iPhone SE 2 maakt gebruik van iOS 13.

iPhone SE camera kenmerken

iPhone SE 2 bevat een camera op de voorkant en één de achterkant van het toestel. Hoewel dit er minder zijn dan de twee tot drie camera’s die de iPhones uit de iPhone 11 serie kenmerken, omschrijft Apple het camerasysteem van dit toestel als “het beste single camera systeem ooit in een iPhone”. De achterkant heeft een 12 megapixel camera en de A13 Bionic chip zorgt ervoor dat er gebruikt kan worden gemaakt van vele diepte- en belichtingsmogelijkheden. Ook kunnen er met de iPhone SE 2 video’s van 4K kwaliteit gemaakt worden. Bij beide camera’s, die aan de voorkant en die aan de achterkant, wordt het videobeeld gestabiliseerd en wordt er stereoaudio opgenomen tijdens het filmen. Bovendien profiteren eigenaren van de iPhone SE 2 van de uitgebreide mogelijkheden die iOS 13 biedt voor het bewerken van foto’s en video’s. 

iPhone SE 2 kopen?

Kortom, als je op zoek bent naar een zeer betaalbare iPhone, gecharmeerd bent van een design dat lijkt op dat van de iPhone 8 én wil profiteren van de slimme technologie die ook in de duurdere iPhone modellen wordt gebruikt, kies dan zeker voor de iPhone SE 2.

Bij Telefoonwereld kun je binnenkort de iPhone SE 2020 als los toestel kopen. Houd ons aanbod in de gaten en verzeker jezelf van een iPhone SE 2 in een kleur en met een geheugencapaciteit naar jouw wens. Vergeet daarnaast niet een beschermhoesje erbij te bestellen, ben je een echte muziekliefhebber? Dan moet je zeker de Apple AirPods ook niet vergeten. Nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op over de iPhone SE 2020