Vraag je je af hoe oud jouw telefoon is? Je kunt de releasedatum van het model telefoon dat jij bezit opzoeken, maar dat vertelt je nog niet wanneer jouw telefoon geproduceerd is. Daarom bespreken we nog een aantal tips om de leeftijd van jouw mobiele telefoon te achterhalen. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen of deze nog onder de fabrieksgarantie valt en bepalen of het toestel niet gewoon te oud aan het worden is. Ook voorzien we je van tips voor wanneer blijkt dat je telefoon te oud is geworden en je een nieuwe wilt scoren zonder veel geld of tijd kwijt te zijn.  

Snelmenu: Hoe oud is mijn telefoon?

Tekst gaat verder onder de afbeelding

hoe oud is mijn telefoon

Snel achterhalen hoe oud mijn telefoon is

Vaak kun je niet direct checken hoe oud jouw telefoon nu precies is, dus kun het via een omweg proberen. Als je over een iPhone beschikt, dan kun je onder ‘Instellingen’ de algemene informatie over je toestel vinden, waaronder het serienummer. Dit serienummer kun je intypen op een speciale pagina van Apple. Vervolgens krijg je onder andere te zien wanneer de fabrieksgarantie (vanuit Apple) verloopt. De Apple-garantie loopt 1 jaar vanaf de aankoopdatum, dus haal een jaar van de vervaldatum van de garantie af en je weet de oorspronkelijke verkoopdatum. Je kunt overigens ook proberen om de productiedatum van jouw iPhone te achterhalen door het serienummer hiervan op Chipmunk in te vullen.

Is jouw iPhone kapot en is er geen sprake van fabrieksgarantie of winkelgarantie? Of is je iPhone simpelweg te oud geworden en aan vervanging toe? Geen paniek, bij Telefoonwereld scoor je nu tijdens de Black Friday deals onder andere iPhones tegen extra voordelige Black Friday prijzen. Als jij je de komende tijd niet meer bezig wil houden met de vraag “hoe oud is mijn telefoon?”, bekijk dan onze Black Friday Apple iPhone deals en vervang je oude iPhone door een nieuwer model.

 hoe oud is mijn telefoon

Als je geen iPhone hebt, dan kun je de vraag “Hoe oud is mijn telefoon” op een indirectere manier beantwoorden door IMEI nummer van jouw toestel op te zoeken en proberen of bijvoorbeeld de fabrikant van het toestel je meer over de leeftijd van jouw telefoon kan vertellen. Je kunt in het belmenu van jouw telefoon *#06# invoeren, dan krijg je het IMEI nummer te zien op je beeldscherm. Het IMEI nummer is uniek voor jouw telefoon en de fabrikant kan het gebruiken om te achterhalen hoe oud jouw toestel is, wanneer er bijvoorbeeld bepaald moet worden of de fabrieksgarantie geldig is.

De vraag “Hoe oud is mijn telefoon” is beantwoord, wat nu?

Misschien vind je het verleidelijk om te denken dat je toestel pas een X aantal maanden/jaren oud is, en dat deze dus nog wel tijdje mee moet gaan voor je een nieuwe koopt. Toch is het vaak zo dat als je je afvraagt ‘’Hoe oud is mijn telefoon eigenlijk?”, dat dit komt doordat je telefoon gebreken begint te vertonen. Als bijvoorbeeld je batterij nog maar kort meegaat, je telefoonscherm vol barsten zit of je telefoon steeds vastloopt, kun je zelf concluderen dat je toestel te oud is. Je kunt dan misschien beter een nieuw toestel uitzoeken in plaats van je nog een tijdlang dagelijks te ergeren aan je te oude telefoon.

Heb je geen zin om op zoek te gaan naar een goede opvolger voor je huidige toestel, of denk je dat je budget het niet toelaat om een mooie opvolger te scoren? Dan hebben we goed nieuws; bij Telefoonwereld staan de Black Friday deals voor de deur. Dit houdt in dat je allerlei soorten telefoons voor een speciale Black Friday prijs kunt scoren. Een Samsung Galaxy telefoon die al redelijk oud is, is bijvoorbeeld eenvoudig te vervangen door een van onze Black Friday Samsung Galaxy deals te benutten.

Mijn telefoon is nog niet te oud, maar mijn oortjes of tablet wel

Ben je er toch van overtuigd dat je huidige mobiel nog niet te oud is voor dagelijks gebruik, maar zoek je wel een manier om bijvoorbeeld het luisteren naar muziek of het telefoneren wat te upgraden? Dan zijn draadloze oortjes een juiste stap. Onze Apple AirPods Black Friday deals stellen jou in staat om je oude telefoon van nieuwe draadloze oortjes te voorzien, en dankzij de scherpe Black Friday prijs bespaar je geld. Zo kun je alvast wat geld achter de hand houden voor het moment dat je telefoon echt te oud is en je toe bent aan een nieuwe.

hoe oud is mijn telefoon

Is je huidige telefoon nog in orde, maar wil je over een groter scherm kunnen beschikken om je favoriete series op te kunnen kijken of om de foto’s die je maakt met je mobiel op volwaardig scherm te kunnen bekijken en bewerken? Dan is dit hét moment om te investeren in een tablet, want ook tablets scoor je tijdens Black Friday extra voordelig bij Telefoonwereld. Je vindt ze onder onze Black Friday tablet deals.