Uit een onderzoek in 2014 bleek dat de Nederlander gemiddeld 220 keer per dag op zijn of haar telefoon keek. Het onderzoek mag dan inmiddels enigszins gedateerd zijn, maar het aantal keren dat je op je telefoon kijkt zal er niet minder op geworden zijn. Dit geeft toch wel aan dat de telefoon belangrijk is en dat mensen er graag zuinig op zijn. In al die keren dat je je telefoon erbij pakt is de kans steeds aanwezig dat je hem laat vallen. Toch zonde dat je dure telefoon krassen of zelfs barsten oploopt. Om dat te voorkomen is een glazen screenprotector een slimme investering. In dit blog geven wij meer informatie over glazen screenprotectors en hoe je deze zelf kunt plaatsen.

Screenprotector mobiel

Wat is nou eigenlijk het nut van zo’n screenprotector? Een screenprotector zorgt ervoor dat er geen of zo min mogelijk krassen op je telefoon komen. Je kunt krassen krijgen op je telefoon door hem intensief te gebruiken. Week in week uit tik je met je nagels en vingers op het scherm en op den duur verzoorzaakt krassen. Maar ook door je sleutels in dezelfde broekzak als je telefoon te doen ontstaan er krassen op het beeldscherm. Zo zit het gevaar in een klein hoekje en voor je het weet is je telefoon bedekt met lelijke krassen.

Scherm glazen screenprotector

Verschil screenprotector en glazen screenprotector

Een normale screenprotector van folie kan ervoor zorgen dat er nog steeds krassen komen op je scherm. Daarnaast zijn ze lastig aan te brengen en dat kan ervoor zorgen dat er bubbels vormen op je scherm. Een glazen screenprotector daarentegen zorgt ervoor dat er geen lucht tussen de screenprotector en je telefoon komt. Tevens verkleint hij ook de kans op barsten wanneer je telefoon onverwachts op de grond valt.

Plaatsen van screenprotector

Het plaatsen van een glazen screenprotector hoeft niet lang te duren, maar het is wel belangrijk dat het goed gebeurd. Je wilt je telefoon nog vaker gebruiken en zolang de bescherming goed geplaatst wordt gaat het scherm weer een stuk langer mee. Door deze simpele stappen te volgen gaat het jou lukken om je glazen screenprotector zelfstandig te plaatsen.  

  1. Om te beginnen is het belangrijk dat je je handen een keer wast. Dit voorkomt dat er vuil, vet of zand in aanraking komt met de screenprotector.
  2. Meet als eerst nog even hoe je screenprotector wilt gaan plaatsen. Je kunt dit doen door even de beschermlaag boven je telefoon te houden zonder dat je hem daadwerkelijk plaatst. Nu weet je hoe je de screenprotector moet gaan plaatsen.
  3. In de volgende stap is het belangrijk om je gehele scherm van je telefoon te reinigen. Dit kun je door een vochtig doekje over je scherm heen te halen. Tevens wordt er een alcoholdoekje en schoonmaakdoekje geleverd bij de screenprotector. Het is belangrijk om deze ook te gebruiken zodat je zeker weet dat je scherm helemaal schoon is. Wacht niet te lang met stap 4.
  4. Leg de protector recht op de de telefoon en leg deze, tussen duim en wijsvinger vasthoudend, zorgvuldig bovenaan/onderaan het scherm. Wanneer bijvoorbeeld het gat van de homebutton of de speaker perfect is uitgelijnd ga je rustig verder plakken.
  5. Laat de protector niet vanzelf vallen op het scherm maar begeleid dit proces nauwkeurig. 
  6. Zijn er na het aanbrengen nog kleine luchtbelletjes zichtbaar dan kun je deze verwijderen door deze naar de zijkant te weg te drukken. Het kan echter wel even duren voordat het luchtbelletje daadwerkelijk weg is.

Samsung glazen screenprotectors

Ben jij nou overtuigd geraakt van de voordelen en het gemak van glazen screenprotectoren? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Voor meerdere populaire telefoons hebben wij in ons assortiment de juiste screenprotector. Zo bieden wij screenprotectors aan voor de Samsung Galaxy J5 (2016) en voor de Samsung Galaxy J3 (2016). Houdt daarnaast ook vooral onze webshop en Facebook in de gaten voor het laatste nieuws over telefoons.