Galaxy S11/S20

Allereerst de naam, gaat het nieuwe toestel van Samsung de Galaxy S11 of de Galaxy S20 heten? Net als de geruchten over alle specificaties is hier is tot nu toe geen duidelijkheid over. Het zou zomaar kunnen dat de aankomende serie van Galaxy-toestellen de volgende namen draagt: Galaxy S20, Galaxy s20+ en Galaxy S20e. Hiermee kan Samsung een nieuwe weg inslaan, namelijk het vernoemen van ieder toestel naar het jaar waarin het uitkomt. 11 februari gaat Samsung de nieuwe toestellen aankondigen. In dit blog lees je nu al wat je kan verwachten van de Samsung Galaxy S11/S20.

Verwachte specificaties

Met alle uitgelekte informatie en geruchten door kenners kunnen we tot nu toe concluderen dat de nieuwe Galaxy S11/S20 geen grote sprong zal maken ten opzichte van zijn voorganger. Het gaat om een standaard update met een aantal uit het oog springende functies.

Galaxy S11/S20

Samsung Galaxy S11/S20 camera

De camera’s zullen beter zijn dan ooit. Met een 108 megapixel hoofdcamera met grotere sensor gaan foto’s haarscherp zijn. Daarnaast gaan de camera’s aan de achterzijde erg opvallend zijn dankzij de grote hiervan. Aan de voorzijde is ook een duidelijk verschil te zien in vergelijking met de Galaxy S10. Waar bij de S10 de camera in de rechterbovenhoek zit zal deze bij de Galaxy S11/S20 naar het midden verschuiven.

Beeldscherm Galaxy S11/S20

Naar alle waarschijnlijkheid gaat de S11/S20 beschikken over een groot 6,7 inch dynamisch AMOLED-display. Zoals al eerder benoemd verplaatst de camera aan de voorzijde naar het midden van het beeldscherm in een zogeheten punch-hole in het beeldscherm.

Galaxy S11/S20 batterij

Ook de batterij zal in kracht toenemen. Zo wordt er een maar liefst 5.000 mAh verwacht voor de S11/S20 serie met indrukwekkende oplaadondersteuning.

5G met de Galaxy S11/S20

Overigens zal het nieuwe toestel beschikken over de Snapdragon 865 van Qualcomm wat ervoor zorgt dat de S11/S20 ook ondersteuning biedt voor 5G. T-Mobile heeft toegezegd voor het einde van het jaar landelijk 5G-netwerk te kunnen bieden. Vooralsnog zijn andere providers in Nederland nog niet zo ver.

Kortom, wij verwachten dat de Samsung Galaxy S11/S20 op 11 februari 2020 gelanceerd gaat worden met een prijskaartje van rond de €920,-. Het Samsung Unpacked Event is live te volgen op www.samsung.com.

 

Introductie nieuwe Galaxy A71 en Galaxy A51

Naast de Galaxy S11/S20 heeft Samsung begin dit jaar ook de nieuwe Samsung Galaxy A71 en Galaxy A51 aangekondigd. Deze nieuwste toevoegingen aan de A-serie van Samsung Galaxy zitten vol innovaties en verbeterde functionaliteiten. Zo beschikken beide toestellen over een grote batterij zodat je de smartphone langer kunt gebruiken. Daarnaast bevatten de toestellen vier geavanceerde camera’s die zorgen voor verbluffende foto’s en video’s.

Galaxy A71

Beide toestellen zijn per eind januari 2020 beschikbaar, de Galaxy A71 kost €469,- en de Galaxy A51 kost €369,-. Meer informatie over deze nieuwe Samsung modellen? Houdt dan onze nieuwspagina en social media (Facebook / Instagram) goed in de gaten!