Vroeger werd er gebruik gemaakt van een digitale of analoge camera, terwijl nu bijna iedereen een smartphone bij de hand heeft. Foto’s maken wordt steeds meer een trend, maar hoe zet je nu foto’s op al je apparaten? In dit blog gaat hier duidelijkheid in worden gebracht door middel van verschillende stappenplannen en hopen we je hiermee verder te helpen.

Foto’s van Android smartphone naar PC

Wanneer je foto’s wilt gaan overzetten van je Android smartphone naar een PC, heb je hier een USB Kabel voor nodig. Als het goed is heb je deze kabel gekregen bij de aankoop van je smartphone. Om je een handje te helpen met het overzetten van je foto’s staat hieronder een stappenplan.

 1. Verbind de smartphone met de PC door middel van de USB-kabel.
 2. Wanneer je verbindt met de PC krijg je een melding “Toegang tot apparaat gegevens” klik hierbij op Toestaan.
 3. Meestal geeft Windows aan dat er een nieuw apparaat is gevonden. Om de verkenner te openen, klik je op de taalbalk met het pictogram van een map.
 4. Er zal in het rijtje links van je scherm ‘Deze pc’ verschijnen, klik hierop.
 5. Rechts van je scherm staan onder ‘Apparaten en stations’ schijven en externe apparaten die met de computer in verbinding staan. Als je goed kijkt staat ook de naam van de smartphone ertussen. Dubbelklik hierop.
 6. Elke smartphone heeft een andere map indeling. Probeer erachter te komen in welke map je foto’s zijn bewaard, meestal staan deze in de map ‘Pictures’. Dubbelklik op je smartphone op de map waar je foto’s in staan. Map > DCIM > Camera.
 7. Je kan nu klikken op de foto's die je wilt kopiëren naar je PC. Als je meerdere foto’s wilt kopiëren naar de PC, houd dan de Ctrl-toets ingedrukt wanneer je op de foto’s klikt.
 8. Klik in de balk boven op ‘Start’ op Kopiëren.

Samsung Galaxy S20

Foto’s IOS-smartphone naar PC

Bij het overzetten van de foto’s van een IOS-smartphone heb je meerdere methodes om je foto’s over te zetten. Om je een duidelijk overzicht te geven van welke mogelijkheden er zijn, staan hieronder de verschillende methoden in het kort uitgelegd.

Met een USB-kabel:

 1. Sluit de iPhone aan de PC met de daar bijhorende kabel.
 2. Open op je PC de map van je iPhone.
 3. Ga naar internal Storage\DCIM\100APPLE. Alle foto’s die op je iPhone staan zijn hier terug te vinden.
 4. Selecteer de foto’s die je gekopieerd wilt hebben en zet ze in een aparte map op je PC.

Met de Windows Foto’s-App:

 1. Sluit de iPhone met een kabel aan op de PC.
 2. Open het programma ITunes met een versie van 12.5.1 of nieuwer.
 3. Open nu de Windows-app.
 4. Klik op importeren.
 5. Selecteer de IPhone en klik op alles selecteren.
 6. Bevestig met Importeren zodat je foto’s worden overgezet.

Foto’s naar Windows met iCloud:

 1. Download iCloud voor Windows en open dit programma via deze link (https://support.apple.com/nl-nl/HT204283)
 2. Klik op opties in het venster van foto’s.
 3. Klik op iCloud-fotobibliotheek.
 4. Klik op Gereed > Toepassen.

Samsung

Foto’s van PC naar Android smartphone

Je weet nu hoe je foto’s van je smartphone kan over zetten naar de PC, daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe je foto’s overzet van je PC naar je smartphone. Het overzetten van foto’s op je PC naar je smartphone werkt namelijk op een andere manier, daarom hieronder een aantal stappenplannen hoe je dit kan doen.

Zorg ervoor dat de foto’s die je wilt importen daadwerkelijk op de PC staan in plaats van de Cloud.

Met een USB-kabel:

 1. Sluit je telefoon via een USB-kabel aan de PC.
 2. Ontgrendel de smartphone zodat het toestel vindbaar is voor de PC.
 3. Klik op de PC op de startknop en klik vervolgens op het programma Foto’s om deze te openen.
 4. Selecteer Importeren > vanaf een USB-apparaat. Volg de instructies die weergeven worden, zodra dit gelukt is kun je de foto’s selecteren en aangeven waar je deze foto’s wilt opslaan.

iPhone

Foto’s van PC naar IOS smartphone

Ook heb je hier weer meerdere methodes om foto’s van je PC naar je IOS smartphone over te zetten. Hieronder een duidelijk overzicht van de verschillende methoden die er zijn om foto’s over te zetten van je PC naar IOS smartphone.

iCloud control panel:

 1. Open een Explorer venster op je computer. Kies de map waarin de foto’s zijn opgeslagen, selecteer de foto’s die je wilt overzetten doormiddel van de rechtermuisknop en dan op Copy te klikken.
 2. Ga naar de map met foto’s. Wanneer je het iCloud panel installeert zoek de Photo Stream map die gecreëerd wordt, door dubbel te klikken kan je de inhoud weergeven.
 3. Open de Uploads map in Photo Stream, klik met de rechtermuisknop en Plak je foto’s die je gekopieerd wilt hebben naar deze map.
 4. De foto’s worden al snel verschenen in Photo Stream op je iPhone. Photo Stream zal de foto’s op datum rangschikken waardoor het soms lastig is ze te vinden, dus ben niet bang ze zijn gekopieerd!

iCloud:

Als je geen vorm van MacBook hebt, kan je op je Windows PC ‘iCloud voor Windows’ downloaden en installeren om zo toch de iCloud functie te kunnen gebruiken.

 1. Ga naar systeemvoorkeuren > iCloud. Klik hierna op Opties naast foto’s en kies iCloud-fotobibliotheek.
 2. Op je smartphone ga je naar instellingen > Je naam > iCloud > Foto’s. Zet de schakelaar op Aan.

Met een USB-kabel:

 1. Je verbindt de iPhone met de PC doormiddel van de USB-kabel. Druk op de knop ‘Vertrouwen’ om toestemming te geven aan iTunes.
 2. Wanneer iTunes de smartphone heeft gesynchroniseerd, klik je op het telefoonpictogram in de linkerbovenhoek om het apparaat te bekijken.
 3. Selecteer ‘Foto’s’ onder ‘Instellingen’ en vink dan ‘Foto’s synchroniseren’ aan. Achter ‘Foto’s kopiëren uit’ kan je de map selecteren waarin de foto’s staan. Klik onder aan het venster op ‘Synchroniseren’ om ze over te zetten naar de smartphone.

Heel veel succes met het overzetten van je foto’s, probeer de stappen zo goed mogelijk te volgen!