Handige tips over de batterij van je telefoon

Zet de helderheid van je scherm lager

De meeste telefoon hebben tegenwoordig steeds grotere schermen en dat komt de batterijduur niet ten goede. Door de helderheid van je scherm lager te zetten wordt de batterijduur al meteen verlengd. In het begin is het misschien eventjes wennen, maar binnen een paar dagen ben je er aan gewend en lijkt het alsof het altijd zo is geweest.

Laat bepaalde apps niet continu verversen

We snappen dat je geen moment van je vrienden wilt missen en dat je altijd de berichten van WhatsApp meteen binnen wilt hebben. Maar is het belangrijk dat je e-mail elke minuut ververst wordt? Je kunt via de instellingen van je telefoon naar pushnotificaties en daar per app bepalen hoe de vaak de app ververst moet worden. Door een aantal apps minder vaak te laten verversen wordt de batterijduur weer een stuk verlengt.

Schakel niet alle functies in

Een grote groep mensen gebruiken hun telefoon alleen voor de standaard functies. Het is dus niet nodig om de hele dag functies zoals bluetooth en GPS aan te hebben staan. Als je deze wel hebt aanstaan op je telefoon dan is die de hele dag bezig om signalen uit te sturen en dan raakt je telefoon sneller leeg. Misschien is het zelfs interessant om Wifi of 3G/ 4G op bepaalde momenten uit te zetten.

Functies telefoon batterij besparen

Verwijder niet gebruikte apps

Iedereen heeft wel een aantal apps op zijn of haar telefoon staan die ooit nog wel eens van pas kunnen komen en vervolgens nooit worden gebruikt. Naast dat deze apps drukken op het geheugen en dat die daardoor een stuk langzamer wordt, is het ook slecht voor de batterijduur. Tevens worden de apps door de ontwikkelaars steeds weer geüpdatet waardoor de batterij van je telefoon weer sneller leeg gaat. Via instellingen bij IOS en Android kun je precies zien welke app veel geheugen verbruikt.

Veel gestelde vragen over de batterij van een telefoon

Er gaan heel verhalen rond over de batterij van je telefoon en hoe die opgeladen moet worden. Vroeger waren ze namelijk anders gebouwd, maar tegenwoordig zijn de batterijen sterk verbeterd. Daardoor zijn ze tegen meer bestand en zijn ze gebruiksvriendelijker in de omgang. Hieronder staan een aantal veel gestelde vragen over de batterij van een telefoon.

Batterij opladen

Moet je de batterij van je telefoon eerst helemaal leeg laten lopen om hem vervolgens helemaal op te laden?

Bij de eerste generatie smartphones was dat misschien nog zo, maar tegenwoordig zijn de batterijen al zo ver dat dat niet meer nodig is. Je kan prima je telefoon opladen op het moment dat die nog niet helemaal leeg is. Wel is het beter om na aanschaf van een nieuwe telefoon de batterij een keer leeg te laten lopen en vervolgens helemaal tot 100% op te laden. Maar dat is alleen na aanschaf en bij de eerste keer opladen.

Is het goed voor mijn telefoon om hem even op te laden?

Misschien was dit nog vroeger zo, maar de laatste paar jaren zijn de batterijen zover gemoderniseerd dat het niet slecht is voor een telefoon om hem eventjes op te laden. Zo kun je hem prima nog even snel een half uur opladen voordat je de deur uitgaat.

Is het slecht voor je telefoon om hem s ’avonds op te laden?

De batterij en je telefoon zijn tegenwoordig slim genoeg om te weten wanneer ze vol zitten. Zo wordt de stroom gewoon afgesloten op het moment dat die helemaal vol zit. Pas alleen wel op bij zelf gekochte namaak opladers. Deze kunnen geen automatische stop bevatten waardoor de oplader en de batterij warm kan worden. Het is overigens ook acceptabel om je telefoon te gebruiken tijdens het opladen. Let alleen op dat de batterij niet te warm wordt.

Nog steeds zijn de medewerkers van Samsung en Apple elke dag bezig om de batterij te verbeteren. Alleen de functies van de telefoon en schermen worden bij elke generatie ook weer groter. Dus voorlopig zullen we slim om moeten gaan met de batterijduur van onze telefoons. Hopelijk kunnen deze tips jouw helpen om meer en langer plezier te hebben van je telefoon. Houdt vooral onze website en onze Facebook pagina in de gaten voor nog meer blogs met nog veel meer informatie over de mogelijkheden van je smartphone.