Apple AirPods

Onze smartphone gaat een steeds belangrijkere rol spelen in ons leven. We gebruiken het voor WhatsApp, verschillende social media kanalen, online shoppen en ook om muziek te luisteren. Dat laatste, muziek luisteren, gebeurt steeds meer via Spotify en Apple Music. Er zijn dan ook allerlei soorten koptelefoons en oortjes te verkrijgen. Maar Apple zal Apple niet zijn als niet daar hun eigen twist aan zouden geven. Zo heeft Apple al meerdere oordopjes uitgegeven, maar de AirPods zijn uniek aangezien er geen draad aan zit. Maar wat is daar het voordeel van en hoe werkt het dan? Die vragen en nog meer bespreken we in dit blog.

Draadloze Apple AirPods

Het grootste verschil tussen de Apple AirPods en andere oordopjes is dat er geen draad aan zit. Dit is vooral handig aangezien je nu niet meer per ongeluk achter die draad blijft hangen en je de oordopjes uit je oren trekt. Een andere grote ergernis is dat de draad van oordopjes altijd in de knoop raakt op het moment dat die in je broekzak of tas zit. Aangezien je de Apple AirPods netjes kunt opbergen in een klein doosje zal je daar geen last meer van hebben.

iPhone Apple Airpods

Hoe ze werken

Voor de AirPods heb je een telefoon nodig van Apple met IOS 10 of hoger. Dat zijn de iPhone 7, iPhone 8 en de iPhone X. De mogelijkheid is er ook om de Apple oortjes met een iPad, Apple Watch of iPod aan te sluiten mits ze IOS 10 of hoger als besturingssysteem gebruiken. Maar hoe sluit je nou eigenlijk de AirPods aan op je iPhone? Na het aanschaffen van AirPods houdt je de oortjes langs je iPhone. Je smartphone detecteert ze vervolgens waardoor er een kader op je telefoon te zien is. Tot slot hoef je alleen op verbind en gereed te klikken en de iPhone en AirPods weten dat ze bij elkaar horen. Dat is gemakkelijk te doen toch?

Nu je iPhone en AirPods contact met elkaar gemaakt hebben kun je muziek gaan luisteren. Je opent je bedieningspaneel, dat doe je door vanaf de onderkant naar boven te vegen. Vervolgens druk je op de audiokaart die op het bedieningspaneel staat. Op dat moment staan de Apple AirPods weergegeven en met een simpele tik geef je aan hoe je je muziek wilt luisteren. Op het moment dat je nu muziek aanzet krijg je de muziek via de oortjes te horen. Een mooie stukje techniek bevindt zich in de AirPods waardoor ze weten wanneer iemand ze in heeft. Dit is te danken aan de W-1 chip die registreert wanneer de AirPods worden bewogen. Kortom, beide oortjes is muziek spelen, één oortje uit is muziek op pauze en beide oortjes uit zorgt ervoor dat de muziek stopt. Mocht je van nummer willen wisselen of iemand bellen kun je dat via je iPhone of via Siri (de voice assistent) doen.

Voordelen van de Apple AirPods

Of de AirPods niet snel uitvallen is een vraag die vaak wordt gesteld. Apple heeft zich goed gerealiseerd dat de consument zich daar zorgen over maakt en heeft daar goed naar gekeken. Ze hebben de AirPods op een speciale manier ontworpen waardoor ze zeer goed passen in ieder oor. Dus je kunt gerust in de trein zitten of wandelen terwijl je naar je favoriete muziek luistert.  

Een andere zorg waar Apple goed naar heeft gekeken dat sommige consumenten meerdere uren per dag naar muziek willen luisteren. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat de accuduur van de AirPods ongeveer 5 uur mee gaat en dat moet voldoende zijn voor de gemiddelde gebruiker. Aangezien de AirPods draadloos zijn zullen ze wel opgeladen moeten worden. Maar daar heeft Apple ook weer over nagedacht aangezien de oortjes worden opgeladen op het moment dat je ze in het opbergdoosje plaatst. Het opbergdoosje heeft een accuduur van ongeveer 24 uur, waardoor je ze meerdere keren kunt opladen in het opbergdoosje. Het opladen van de AirPods gaat razendsnel aangezien een kwartier in het opbergdoosje voor 3 uur luisterplezier zorgt.

iPhone Apple Airpods

De geluidskwaliteit

Niet geheel onbelangrijk is de geluidskwaliteit van de Apple AirPods. De geluidskwaliteit is zeer goed en met name de bass laat erg van zich spreken. De AirPods kunnen ook hard geluid produceren. Niet zo hard als een koptelefoon, maar wel hard genoeg om muziek te horen in het drukke verkeer. Misschien zullen ze niet het bombastische geluid van een headset kunnen nabootsen, maar je zult je oren moeten spitsen om grote verschillen te horen. Kortom, de Apple AirPods zijn een waardevolle en goede toevoeging aan de Apple familie. Mocht je nou geïnteresseerd zijn en ze graag online bestellen. Wij bieden de Apple AirPods voor een zeer voordelige prijs aan.