De zomervakantie staat weer voor de deur en bijna iedereen heeft zijn vakantie al geboekt, maar wat zijn nu de leukste apps voor op vakantie? In dit blog beschrijven we de leukste apps die tijdens je vakantie goed van pas komen. Van reisinformatie tot amusement tot het bewerken van je mooiste foto’s. Je leest het hier allemaal!

vakantie apps

Duolingo

Tijdens de zomervakantie gaan veel mensen naar een land waar ze de taal niet van beheersen. Met de Duolingo app komt daar verandering in. Via deze app leer je gemakkelijk de basis van een buitenlandse taal middels plaatjes en geluidsfragmenten. Het makkelijkste is om de app een paar weken voor je op vakantie gaat te downloaden en vanaf dat moment elk dag even een paar oefeningen te doen. Zo kun je in een mum van tijd de weg vragen of iets bestellen in een restaurant. Ideaal toch?

Reisinformatie

Met de Triposo app kun je gemakkelijk gratis reisgidsen van landen en steden over de hele wereld downloaden. In deze handige vakantieapp staat praktische informatie maar ook informatie over hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Je kunt zelfs je favoriete restaurant of bar opslaan in je bucketlist. Een andere handige app voor op vakantie is de douane app. De douane app is vooral heel handig als je een verre reis maakt naar bijvoorbeeld Azië. Via de app kun je precies zien wat je wel en niet mee terug mag nemen.  

Reisinformatie

Foto’s bewerken

Als aandenken van je vakantie wil je natuurlijk de mooiste foto’s hebben. Met de VSCOCAM maak je en bewerk je de mooiste foto’s. Met deze foto’s kun je een mooi fotoboek maken. De VSCOCAM is een super handige app voor op vakantie. 

Amusement

Met de app Trip Journal kun je gemakkelijk een reisdagboek bijhouden. Je kunt notities maken en foto’s en video’s toevoegen. Zo onthoud je altijd de leukste plekjes en de lekkerste restaurantjes. Een andere leuke app voor op vakantie is de 30 Seconds app. Dit is hét partyspel waarbij je kennis razendsnel op de proef gesteld wordt.

Travel journal

Communicatie

Tijdens je vakantie is het toch altijd fijn om contact te hebben met het thuisfront. Met skype kun je altijd gratis naar huis bellen. Je moet alleen beschikken over een wifi verbinding. Je kunt overal ter wereld gewoon met je eigen telefoon bellen. Daarnaast blijft WhatsApp een hele fijne app om te communiceren.

Navigatie 

In het buitenland is het vaak moeilijk om te navigeren. Met de app Maps.me kun je kaarten downloaden van elk land en van elke stad. Een heel groot voordeel van deze app is dat je de kaarten ook kunt gebruiken als je geen wifi/internet hebt. Voor de avonturiers die met de auto op vakantie gaan, is er de NavMii GPS. Hierbij heb je geen dure tomtom nodig. Met NavMii heb je de keuze uit 30 kaarten waaronder Benelux, UK, Frankrijk, Duitsland en Italië. Een tip voor beide apps: download de kaarten alvast thuis.

Vakantiedokter app

Vakantie is zorgeloos genieten, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Als er iets gebeurd dan heb je met de vakantiedokter app altijd medisch advies bij de hand. De vakantiedokter app is een praktisch app voor op vakantie. De app werkt simpel. Je maakt een account aan en geeft aan in welk land je op vakantie bent.  Een simpel voorbeeld: Je bent gebeten door een vreemd beest en je vertrouwd het niet helemaal. Je kunt naar de app gaan en een gesprek openen. Je vertelt wat er gebeurd is en wat je klachten zijn. Je kunt zelfs een foto meesturen en binnen enkele minuten krijg je medisch advies van een expert.

Dit zijn de leukste en handigste apps voor op vakantie! Er rest nu nog maar ding en dat is genieten van je welverdiende vakantie!