4 tips om je telefoon kindvriendelijk te maken

Kinderen weten al steeds beter op jonge leeftijd hoe ze om moeten gaan met een mobiele telefoon. Momenteel laten dan ook veel ouders hun kinderen spelen met de telefoon van hun ouders aangezien ze nog te jong zijn voor hun eigen mobieltje. Maar helaas is het wereldwijde web een grote plaats en kan je kind de vreemdste dingen tegenkomen. Daarom hebben wij onderzocht hoe je gemakkelijk je telefoon kindvriendelijk maakt.  

Apps beschermen

De gemiddelde telefoon staat helemaal vol met verschillende apps. Mocht je willen dat je kind niet bij een aantal apps kan, dan kun je daarvoor een speciale app downloaden. Met de Norton App Lock vergrendel je specifieke apps met een wachtwoord zodat je kind daar geen toegang tot krijgt.

Kinderbrowser Mybee

Mybee is een app die zich helemaal heeft gericht op het maken van een veilige online plek voor kinderen. Kinderen vermaken zich in Mybee goed aangezien er veel verschillende spelletjes, video’s en websites te vinden zijn. Op de website van Mybee vind je nog als ouder zijnde handige tips om ervoor te zorgen dat je kind op Mybee blijft. Het grote voordeel van deze app is dat die helemaal gratis is en ook geen aankopen in de app zelf bevat.  

Mybee telefoon kindvriendelijk maken

Kindvriendelijke apps

Door in de Google Play Store op de categorie “Family” te klikken vind je honderden kindvriendelijke games op je telefoon.  Hierin vind je zowel games die je kind helpen met het leren, maar ook games puur voor vermaak. Hier zie je een aantal apps die het leren en het vermaak goed combineren:  

1. Lego Duplo Train

De eerste game is bedoeld voor de nog jongere kinderen. Zo leert jouw kind met deze app hoe het is om een ware treinmachinist te zijn! Zo moet je treinen inladen, sporen en bruggen bouwen en passagiers helpen. Deze game zorgt er voor dat je kind al op jonge leeftijd leert hoe het is om te organiseren. De game is helemaal gratis en bevat geen aankopen binnen de app.

2, Crossy Road

In de game moet je met een kip, of een andere personage die je vrij kunt spelen, de weg en rivieren oversteken. Het lijkt misschien een simpele game, maar je kind moet vooruit denken om niet af te gaan.  Deze game is ook weer gratis te downloaden, maar biedt wel de mogelijkheid om in de app aankopen te doen.  

3. Toca Builders

Toca Builders is een spel waarin je kind zichzelf helemaal creatief uit kan leven. Als je het kunt bedenken dan kun je het ook bouwen! Je kind verlegt in deze app om zijn of haar creatieve grenzen. Minpuntje van deze kindvriendelijke game is dat die €2,99 kost.

Toca Builders Telefoon kindvriendelijker maken

Voorkom dat je kind geld uitgeeft op je telefoon

Voor de ouder die graag wil voorkomen dat zijn kind per ongeluk geld gaat uitgeven in de Google Play Store, kun je de aankopen beveiligen. Dit betekent dat op het moment dat je geld gaat uitgeven een scherm te zien krijgt waarop een wachtwoord gevraagd wordt. Zo voorkom je dat je kind per ongeluk geld gaat uitgeven op je telefoon. Je kunt dit instellen door het volgende te doen:  

Ga naar de Google Play Store, klik op de menuknop links bovenin, instellingen, verificatie vereisen voor aankopen en tot slot voor alle aankopen via Google Play op dit apparaat.

Zo voorkom je via een aantal simpele stappen dat je kind geld uitgeeft op je telefoon. Mocht je nou meer informatie hierover willen of weten hoe je dit op IOS instelt dan verwijzen we je graag door naar de website van de Consumentenbond.

Het is natuurlijk belangrijk dat kinderen op een veilige manier kennis maken met de mogelijkheden van de mobiele telefoon. Hopelijk hebben onze tips daar een steentje aan bijgedragen! Mocht je nou denken dat jouw kind klaar is voor zijn of haar eigen mobiele telefoon, neem dan een kijkje  in onze webshop.