Hoe AirPods instellen?

Ga je Apple AirPods kopen? Dan wil je zodra ze geleverd worden, vast zo snel mogelijk je AirPods instellen zodat je ze naar wens kunt gebruiken. In dit artikel helpen we je hiermee op weg.

Apple AirPods instellen: eerst verbinden

Allereerst is het van belang om je AirPods te verbinden met het device waarmee je de AirPods wil aansturen, bijvoorbeeld een iPhone, Android mobiel of een iMac. Hoe AirPods verbinden in zijn werk gaat, lees je op een van onze andere Apple AirPods adviespagina’s.

Let op, je Apple apparaat moet op iOS versie 12.2 draaien om de AirPods te kunnen ondersteunen. Update zo nodig de iOS versie van je Apple device zodat je verder kunt met het AirPods instellen.

Siri instellen bij Apple AirPods 2 en Apple AirPods Pro

Ga je Apple AirPods kopen bij Telefoonwereld, dan heb je keuze uit de Apple AirPods 2, oftewel de tweede generatie draadloze oortjes van Apple, of de Apple AirPods Pro. Als je beschikt over een van deze twee type Apple AirPods, dan heb je de luxe dat je Siri kunt activeren met behulp van je stem. Na het verbinden van je nieuwe AirPods met jouw iPhone, krijg je de mogelijkheid om meteen ‘He Siri’ in te stellen, mocht je dit nog niet hebben gedaan.

Apple AirPods instellen kan per oortje

Door dubbel op de AirPod 2019 te tikken, kun je deze aansturen. Je Apple AirPod instellen kan door naar Instellingen op je telefoon te navigeren, naar Bluetooth te gaan en op het informatie icoontje bij de AirPods te tikken. Hierna kun je instellen wat de AirPod 2019 moet doen als je er dubbel op tikt (bijvoorbeeld pauzeren).  

Voor de Apple AirPods Pro geldt dat je in dit overzicht kan instellen welke actie wordt gestart zodra de druksensor wordt ingedrukt (bijvoorbeeld noise cancellation activeren).

De AirPods kunnen detecteren wanneer je de oortjes ook echt in je oren hebt, en op basis daarvan bijvoorbeeld de audio pauzeren als er wordt vastgesteld dat ze beiden uit je oren zijn. Deze automatische oordetectie kun je ook onder Instellingen aan- en uitzetten. 

Ga je je AirPods instellen? Hopelijk weet je met behulp van deze tips precies hoe en waar je dit kunt doen. Veel succes met het AirPods instellen en veel plezier met het in gebruik nemen van je nieuwe oortjes!